A II. Szilády - Top-Ár Kupával indult a szezon (galéria)
Sport

A II. Szilády - Top-Ár Kupával indult a szezon (galéria)

Elkezdődött a szezon a Buborékban, az elkövetkező hetekben a Szilády RFC és a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület szervezésében utánpótlás labdarúgótornákat rendeznek. Az első állomás a II. Szilády - Top-Ár Kupa volt a 2008-as korosztály számára, a műfüvön hat csapat mérte össze tudását. 

Évek óta hagyomány, hogy a Buborékban utánpótlás labdarúgótornákat rendeznek. Szombaton indul a szezon, mégpedig a II. Szilády - Top-Ár Kupával. A szervezők meghívására Kecskemétről, Soltvadkertről és Szegedről érkeztek csapatok, ezúttal a 2008-as korosztály kapott játéklehetőséget. A házigazdák és a kecskemétiek is két csapatot neveztek, így hat gárda mérkőzött egymással a 18 perces találkozókon. 

A 15 mérkőzésen összesen 84 találat esett. Kiemelkedett a mezőnyből a KTE Akadémia lila és a KTE Akadémia fehér elnevezésű két csapat. Egymás elleni döntetlent követően a gólkülönbség döntött a lilák javára. Ugyancsak jó focit láthattunk a SZEOL SC-től, amelynek keretében egy ifjú hölgy, Gégény Petra került be a torna válogatottjába. A házigazda Szilády RFC is két válogatottal vett részt a tornán. A halasiaktól is láthattunk sok szép megoldást, emlékezetes kapusteljesítményt, ezúttal a negyedik, valamint az ötödik helyet szerezték meg. A Soltvadkert több-kevesebb sikerrel igyekezett megnehezíteni az ellenfelek dolgát. A torna válogatottjában Kuklis Tamás (Szilády), Hajnal Viktor (KTE), Gajdos Márk (KTE), Frank Gergő (Soltvadkert) és a már említett Gégény Petra (SZEOL) került. A tornák sorozata jövő szombaton a XII. Szilády - Merkbau Kupával folytatódik.