A Jánoshalma nyerte el a Szent István Serleget (galéria)
Sport

A Jánoshalma nyerte el a Szent István Serleget (galéria)

Négy héten át, szombati játéknappal zajlott a Bundzsák Dezső Sportközpontban a Levente Sportnapok sorozata. A Kelebiai Levente SE és a Kiskunhalasi FC közös szervezésében július 4-én az utolsó tornát, a Szent István Kupát rendezték, amelyen 5 felnőtt csapat küzdött egymással. Az első két helyen a jánoshalmi válogatottak végeztek, a házigazda a harmadik helyen zárt.

A Levente Kupa, a Szent Korona Kupa, a Szent László Kupa után szombaton a Szent István Kupa tette teljessé a Levente Sportnapokat. A szervező Kelebiai Levente SE most először szervezte a saját településén kívül a rangos sorozatot, társrendezőként sikerült megnyernie a Kiskunhalasi FC-t. A Bundzsák Dezső Sportközpontban a negyedik labdarúgótornára a Balotaszállás, a Jánoshalma két csapata, a Kiskunhalasi FC, a Kelebia nevezett. Szikrázóan kemény játék, sok gól és szép megoldás jellemezte a tíz mérkőzést.

A Jánoshalma kettéosztotta keretét és így vágott neki a küzdelmeknek. Mint kiderült, a jánoshalmiak osztoztak a dobogó két harmadán. A JFC II. néven szereplő csapat, Sarok Attila vezetésével még a JFC I. néven játszó, Florin Nead által irányított gárdát is legyőzte, így ők vihették haza az aranyérmet. A Kiskunhalasi FC-ben is az U19-es csapat játékosai domináltak, végül Kuhn Róbert csapata megszerezte a harmadik helyet a példásan küzdő és sok ellenfél orra alá még borsot törő Balotaszállás, valamint a Kelebia előtt.  Az ünnepélyes eredményhirdetésen adták át a négy torna összesítése alapján a Virágh István Kupát, amelyet egyetlen pont előnnyel a KFC nyert el. Részletes eredmények a szerdai Halasi Tükörben.