A KFC legyőzte az aranyérmes Kecskemétet (galéria)
Sport

A KFC legyőzte az aranyérmes Kecskemétet (galéria)

Fordulatos mérkőzést játszott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a már bajnok Kecskemét ellen a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Közel 40 percen át egy hihetetlen öngóllal vezettek a vendégek, a halasiak viszont óriási hajrával az utolsó 9 percben megfordították a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel a KFC elrontotta az aranyérmes Kecskemét 100 százalékos mérlegét. 

Az utolsó forduló előtt imponáló mérleggel, 23 győzelemmel állt a tabella élén a Kecskemét, amely már lélekben talán az osztályozóra készült a magasabb osztály érdekében. A házigazda Faddikorr-Kiskunhalasi FC viszont arra készült, hogy elrontsa a hibátlan mérleget. A találkozó előtt a halasi játékosok egy üveg borral köszöntötték az aranyérmest. A találkozó első perceiben úgy tűnt, hogy nehéz dolga lesz a vendéglátóknak, mert a kecskemétiek gyors támadásokat vezettek. A mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a KFC, a hajrában viszont hihetetlen jeleneteknek lehettek tanúi a nézők. Előbb egy beadásba nyúlt bele szerencsétlenül Grácz Roland, de Gerner Dániel védeni tudott. A 43. percben viszont ő is tehetetlen volt, a halasi játékos védhetetlen fejessel jutatta vezetéshez a vendégeket, merthogy a saját kapuját vette be. 

A szünetben ez a jelent volt a szurkolók körében a beszédtéma. A második játékrészben kevesen hitték, hogy fordulhat a kocka. Úgy tűnt, hogy a kecskemétiek elhitték megvan a meccs. A halasiak a mezőnyben nagyot harcoltak, és az utolsó 9 percben kisebbfajta csodát vittek véghez. A 81. percben Csáki Róbert cselezett, a védő buktatta, a játékvezető pedig megítélte a teljesen egyértelmű büntetőt.  A sértett pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. És még nem volt vége. Amikor már mindenki elkönyvelte magában a pontosztozkodást, akkor egy formás támadás után, a kapu előtti kavarodás közben Dordevic eszmélt, megszerezte a KFC számára a három pontot. Óriási öröm volt a kispadnál, míg a kecskemétiek el sem akarták hinni, mi történt. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kecskemét 2-1. A halasi az egyetlen csapat a bajnokságban, amely pontot, pontokat tudott elvenni a bajnoktól.