A kicsik jöttek, láttak, győztek (galéria)
Sport

A kicsik jöttek, láttak, győztek (galéria)

Eredetileg nem indult volna a X. Szilády-Merkbau Kupán az RFC U8-as csapata, azonban a szegediek távolmaradása okán gyorsan összekapták magukat Kárász Zsolt tanítványai. Nem is akárhogyan sikerült ez, ugyanis a kicsik, egy évvel idősebb társaik közül is kitűntek, sőt a döntőben sem engedték ki kezükből a győzelmet. A díjakat, elismeréseket Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezető-tulajdonosa, valamint Farkas Dániel alpolgármester, valamint Kárászné Botka Nóra egyesületi elnök adta át.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy remek játékkal az RFC fiataljai nyerték a VIII. Szilády-BD Trader Kupát. Kárász Zsolt tanítványai a múlt hétvégén is kiváló teljesítményt nyújtottak az egy évvel idősebbek között. A X. Szilády-Merkbau Kupa egyik résztvevője lemondta a szereplést, így ugrott be az U8-as korosztály. Rajtuk kívül a házigazda U9-es csapata, két vajdasági, szegedi, paksi, kecskeméti, bajai válogatott lépett a Buborék műfüvére. A torna egy Szilády - Szilády meccsel indult, mindkét kapuba egy egy gól esett, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

Az RFC U9-es korosztálya a harmadik helyért játszhatott, ahol minimális vereséget szenvedett az FK Arena Subotica együttesétől. legfiatalabbak csoportgyőztesek lettek, így ott voltak a döntőben, a másik ágról bejutó,  magabiztos teljesítményt nyújtó LUA Baja csapata ellen léphettek pályára. Óriási csatában a halasiak egyszer bevették az ellenfél kapuját, ezzel megnyerték a Szilády-Merkbau Kupát is. Az érmeket, kupákat Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezető-tulajdonosa, valamint Farkas Dániel alpolgármester, valamint Kárászné Botka Nóra egyesületi elnök adta át. A torna válogatottjába a két halasi csapatból Mészáros Dorka, Doszpod Ádám és Solti Andor került. (Összefoglaló a kedd esti Sportmgazinban és a szerdai Halasi Tükörben.) Szombaton a Szilády-Kebpro Kupát rendezik a Buborékban.

Csapatkép: Szilágyi Pál Ferenc