A Mecseknádasd még jobb az UKSC-nél
Sport

A Mecseknádasd még jobb az UKSC-nél

Visszatért az NB II-es férfi kézilabda-bajnokságba a Kiskunhalasi UKSC. A fiúk nem is akármilyen ellenféllel kezdtek, az a Mecseknádasd volt a rivális, amely az előző két szezonban dobogón végzett és több magasabb osztályban játszó kézilabdázó van a keretében. Ez a végeredményen is meglátszott.

Újra NB II-es csapata van a Kiskunhalasi UKSC-nek, a 2020/2021-es szezonban a Délnyugati-csoportban szerepelnek a fiúk. A kezdés nem volt zökkenőmentes, ugyanis a járványügyi intézkedések miatt nem játszhat a klub a hazai pályának számító Horváth István Sportcsarnokban. A legjobb megoldásért Kelebiáig kellett utazni, az ottani csarnok megfelel minden szempontból. Az első fordulóban az előző két bajnoki kiírása dobogósa, a Mecseknádasd volt az ellenfél.

A magasabb osztályban szereplő játékosokkal kiálló rivális 12 perc alatt 5 gólos előnyre tett szert. Ezt a 27. percre megduplázta a vendégcsapat (6-16). Harminc perc játék után 7-18 volt az állás. A szünet után is igyekezett az UKSC, de a más sebességben kézilabdázó, összeszokott, rutinos ellenfél tovább tudta növelni az előnyét.  Kiskunhalasi UKSC - Mecseknádasd 16-35. (A mérkőzésről készült felvételt 17.30 órától nézhetik meg.)

További eredmények: az ifjúsági III. osztályú bajnokságban viszont az UKSC legyőzte a Mecseknádasdot 28-25 arányban. A serdülő II. osztályú bajnokságban az UKSC Nyíregyházáról hozta el a két bajnoki pontot 27-23 arányú győzelmével. A női ifjúsági III. osztályú bajnokságban: Kiskunmajsa – Kiskunhalasi UKSC 26-22.