A paksiak vendégeskedtek a Szilády RFC-nél (galériával)
Sport

A paksiak vendégeskedtek a Szilády RFC-nél (galériával)

Két korosztály, az U11 és az U13 lépett pályára szerdán délelőtt a Bundzsák Desző Sportközpontban, a Szilády RFC a paksiakat fogadta felkészülési mérkőzés keretein belül. A gyerekek és edzőik előtt le a kalappal, a kánikula ellenére nagyon jól bírták a 3x25, illetve a 6x10 percet. 

Kiváló viszony köti össze a paksiakat a Szilády RFC-vel. Ennek egyik megnyilvánulásai voltak a szerda délelőtti felkészülési mérkőzések. Rencsár József csapata, az U13-as korosztály ebben a szezonban nagyot léphet előre, ugyanis az NB I-ben méretheti meg magát. Az edző azt mondja, mindig is arra törekedett, hogy nehéz ellenféllel mérkőzzenek meg. A Paks jó ellenfél, akitől sokat tudtunk tanulni - fogalmazott a tréner. Rencsár József elárulta, hetek óta zajlik a felkészülés, de a vakáció miatt még nem teljes a keret. Több fiatalabb játékos is lehetőséget kapott. A kánikulában lejátszott 3x25 perces találkozón mindkét csapattól láthattunk szép megoldásokat, az eredmény másodlagos volt. Haraszti Zoltántól, a paksiak edzőjétől megtudtuk, éppen edzőtáborozáson vesznek részt, így kapóra jött a felkészülési mérkőzés.

A műfüves arénában az U11-es korosztály csapott össze. Ők rendhagyó módon, 6x10 percet játszottak. Az iramra nem lehetett panasz a 35 Celsius ellenére. A halasiakat nagy rössel biztatta és instruálta a keret új edzője, Dervaderics Gábor, akitől megtudtuk, ez az ismerkedés időszaka. Ők is lépnek egyet előre, magasabb osztályban szeretnének szépen szerepelni. A paksiak ellen egy harcos, gólerős RFC lépett pályára, 16 alkalommal vették be a vendégek kapuját. További részletek a kedd esti Sportmagazinban.