A szegediek jöttek, láttak és győztek a Szilády - Paor-Víz Kupán (galéria)
Sport

A szegediek jöttek, láttak és győztek a Szilády - Paor-Víz Kupán (galéria)

Az idei utánpótlás labdarúgótornák közül a Szilády - Paor-Víz Kupa volt a harmadik, amelyen kilenc csapat meccselt egymással. A 2010-es korosztályban 18 mérkőzést rendeztek, ezúttal szegedi dominancia volt a dobogón. A győzelmet a Grosics Akadémia szerezte meg, a házigazda Szilády RFC izgalmas meccseket játszva, két győzelemmel és két vereséggel az 5. helyet szerezte meg.

Kilenc csapat nevezett a II. Szilády - Paor-Víz Kupára, amely minden érkező számára lázméréssel és kézfertőtlenítéssel kezdődött. A szervező Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület már előzetesen jelezte, 10 játékos mellett két edző léphet csak be a Buborékba. Ezúttal a 2010-es korosztály képviselői Kiskunmajsáról, Kecskemétről, Szegedről, Paksról és Soltvadkertről érkeztek, a házigazdák is nagyon készültek a megméretésekre. 

Egy igen izgalmas mérkőzéssel indult a torna. A Szilády RFC és a Móravárosi Kinizsi remek meccset játszott, a győzelmet az utolsó előtti pillanatokban szerezték meg a vendégek.  Ez a találkozó meg is adta az alaphangot a tornának, ugyanis a következő 17 összecsapáson is jó focit láthattunk. A halasiak a Paks ellen javítani tudtak, így a csoportjuk második helyén zártak. A folytatásban az SC Hírös-ÉP ellen egy 3-1-es vereség volt, majd a KTK Akadémia előtti 3-0 arányú siker azt jelentette, hogy az RFC az ötödik helyet szerezte meg.

A dobogó három fokát a szegediek bérelték ki. A Grosics Akadémia 17 gólt rúgva szerezte meg a végső győzelmet a Móravárosi Kinizsi és a SZEOL SC ellen. A negyedik helyen az SC Hírös-ÉP zárt a Szilády RFC, a KTE Akadémia, a Kiskunmajsa, a Paks és a Soltvadkert előtt. A torna válogatottjába Dékány Donát (Móravárosi Kinizsi), Hajagos Hunor (Grosics AK), Kiss János (SZEOL SC), Tóth Bálint (SC Hírös-ÉP), Magyar Alexader (Grosics AK), Barabás Davide (Szilády RFC) került.