A Szilády is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához (galéria)
Sport

A Szilády is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához (galéria)

Közös bemelegítéssel, 2019 méter futással és a halasi egyesületek bemutatkozásával csatlakozott a Szilády Áron Református Gimnázium az Európai Diáksport Napjához. Az intézmény tanulói maguk is kipróbálhattak több sportágat, így a lovastornát, az ökölvívást, a kézilabdát, vagy éppen az íjászatot.

Több száz diák foglalta el pénteken délelőtt a Bundzsák Dezső Sportközpontot. A pólójukról gyorsan azonosítani lehetett, hogy a Szilády Áron Református Gimnázium foglalta el az egész létesítményt. Szinte valamennyi fiatal melegítőben, sportcipőben volt. Nem véletlenül, ugyanis az intézmény csatlakozott egy magyar ötlet nyomán nemzetközivé vált kezdeményezéshez. 

Az Európai Diáksport Napjához minden esztendőben szeptember 27-én lehet csatlakozni, immáron 13 esztendeje. 2015 óta pedig nemzetközivé vált ez az alkalom. A Szilády Áron Református Gimnázium jó példával állt elő azzal, hogy részt vett a programban. Közös bemelegítés után következett a 2019 méteres futás, majd a helyi sportegyesületekkel lehetett megismerkedni. Természetesen ki lehetett próbálni milyen is ökölvívónak, íjásznak, lovastornásznak, kosárlabdázónak, kézilabdázónak lenni. A diákok élvezték a sportos délelőttöt, a halasi sportklubok pedig bízhatnak abban, hogy sikerült néhány új tagot toborozniuk. (Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)