A Szilády nyerte a Kunfehértó elleni rangadót (galéria)
Sport

A Szilády nyerte a Kunfehértó elleni rangadót (galéria)

Rangadót játszottak a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban vasárnap délután. A Szilády RFC fogadta a Kunfehértó csapatát a Bundzsák Dezső Sportközpontban. A tavaszias időjárás sok nézőt kicsalt a meccsre, a vendégek szurkolótábora volt népesebb. A találkozót megnyerte az RFC, de nem volt könnyű dolga a szívósan küzdő fehértóiak ellen.

Közel azonos pontszámmal állt a Kiskunhalasi Szilády RFC és a Kunfehértó a két csapat mérkőzése előtt a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Vasárnap délután a halasiak voltak a pályaválasztók,  ennek ellenére úgy tűnt, hogy a kunfehértói szurkolók voltak többen az oldalvonalak mentén. Kellemes, tavaszias időben indult útjára a labda, az első percekben több szabálytalanság is megtorlatlan maradt. A 11. percben aztán a halasiak megszerezték a vezetést a csapatba visszatérú Paor-Smolcz Róbert jóvoltából. A mezőnyben nagy volt a küzdelem, kissé váratlanul egyenlített a Kunfehértó. Egy halasi védőről került a labda Grácz Roland elé, aki közelről nem hibázott. 

A szünet után továbbra is keményen csatáztak a csapatok, több helyzete is volt a halasiaknak. A vezetést a csereként beálló Vincze Imre szerezte meg, alighanem a forduló góljával, jó 22 méterről vette be a vendégek kapuját. Becsülettel küzdött a Kunfehértó is, de sérülés miatt elvesztette egyik kulcsjátékosát, Grácz Rolandot. A három pont sorsa a 87. percben dőlt el, Paor-Smolcz Róbert második gólja bebiztosította a halasi győzelmet. Szépíthetett volna a Kunfehértó, ám a megítélt büntetőt kihagyták a vendégek.  Szilády RFC - Kunfehértó 3-1.