A Szilády RFC is támogatta Zsombi gyógyulását
Sport

A Szilády RFC is támogatta Zsombi gyógyulását

Új kabalája lett a Szilády RFC-nek. A klub néhány nappal ezelőtt figyelt fel arra a jótékonysági akcióra, amellyel egy kisfiú gyógyulását segítik. Az egyesület licitált egy játékmackóra, amelyet aztán meg is vásárolt. A pénz Burinda Zsombor gyógykezelésre fordítódik, az RFC-nek pedig lett egy kabalája, amelyet hétfőn délelőtt vett át Vincze Attila sportigazgató.

Honlapunk is beszámolt arról az országos kezdeményezésről, amely egy súlyos beteg kisfiú, Burinda Zsombor gyógykezelésének támogatására jött létre. A Plüssterjesztők Zsombiért mozgalom kiskunhalasi segítője Varsányi Vera, a Halasi Box Club elnöke, aki néhány napja látja el ezt a missziót a városban. A nemes célra felajánlott egyik mackó megtetszett a Szilády RFC-nek és licitált rá. A licit sikeres volt, a jókora plüsst hétfőn délelőtt kapta meg az egyesület.

Vincze Attila sportigazgató vette át a mackót Varsányi Verától. - Mind tudjuk, hogy a világ jobbá tétele nem egy emberen múlik. Maci megvásárlásával a Szilády RFC Zsombi megsegítésével kezdte ezt. Minden adomány számít- fogalmazott a sportigazgató. Megtudtuk, hogy a mackó lesz a klub kabalája. Megérkezése után nem sokkal már sziládys sál és egy érem került a nyakába. A helye pedig a klubház előterében van.