A Tekó nyerte a bowling bajnokságot (galéria)
Sport

A Tekó nyerte a bowling bajnokságot (galéria)

Öt csapat részvételével rendezték meg a Bowling Centrumban a középiskolások bajnokságát. A megméretésen négy fordulóban mérték össze tudásukat a diákok, a végén a tekósok örülhettek, a legtöbb fát Lengyel Péter ( Bibó István Gimnázium) ütötte.

Évek óta hagyomány, hogy a tanév végéhez közeledve megrendezik a középiskolák bowling bajnokságát. A Bowling Centrumban négy intézmény, a Bibó István Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Szilády Áron Református Gimnázium két csapata mérte össze tudását. Szűcs János Dezső ismertette a fiatalokkal a szabályokat és a lebonyolítás rendjét, majd elkezdődhetett a négy fordulón át tartó gurítás-sorozat.

Több sportág is képviseltette magát a csapatokban, Fekete Patrik révén az erőemelés, Lengyel Péter révén a kézilabda és a labdarúgás, László Dániel és Dózsa Bendegúz révén is a foci is jelen volt. Látszott a sportolói múlt, mert a legjobban gurítók is közülük kerültek ki. A végén a Tekó (1672 fa) örülhetett az elsőségének, a Szilády II. (1455), a Dékáni (1440), a Bibó (1421) és a Szilády I. (1147) előtt. Ebből is látszik, hogy a második és a negyedik között 34 fa volt a különbség. Egyéniben Lengyel Péter (Bibó) volt a legjobb 502 fával, László Dániel (II. Rákóczi) 495 fát és Dózsa Bendegúz (II. Rákóczi) 480 fát ütött. Részletes összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.