Arannyal tértek haza a Béka Derby-ről úszóink
Sport

Arannyal tértek haza a Béka Derby-ről úszóink

A hétvégén Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték meg a VIII. Béka Derbyt. A legkisebb úszóknak kiírt versenyen a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület "békái" is rajtkőre álltak és jól szerepelve egy arannyal és öt pontszerző helyezéssel tértek haza.

Július 6-án 16 egyesület mintegy 100 versenyzője vett részt Hódmezővásárhelyen a legkisebb úszók országos megméretésén, a Béka Derbyn. A 7-8 éves mezőnyt 4 halasi képviselte, akik Csontos Kristóf edzővel utaztak a helyszínre. Fülöp Mátyás, Paplogó Hunor és Sörös Damján egy hónappal ezelőtt tette le e versenyzéshez szükséges minimumvizsgát, Schmél Edna már rutinos versenyzőként állt rajtkőre.

A kép jobb oldalán Fülöp Mátyás az aranyéremmel

A legfiatalabb újoncunk Fülöp Mátyás volt, aki élete második versenyén aranyérmet szerzett 50m pillangón, és további 2 értékes helyezéssel gyarapította az eredménylistát. Schmél Edna, Paplogó Hunor és Sörös Damján sűrűbb mezőnyben álltak rajthoz. Edna 50, és 100m mellen lecsúszott a dobogóról, 4. és 5. helyen végzett, 100m gyorson pedig a 7. legjobb időt úszta. Hunor és Damján szép egyéni csúcsokkal igyekeztek helyt állni, és megszerezni a reményteljes folytatáshoz szükséges versenyrutint.

Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Merkbau Kft. támogatásával készülő úszóink 1 aranyéremmel és 5 pontszerző helyezéssel zárták a versenyt.

Dobogós és pontszerző helyezések:

Fülöp Mátyás (2012) 1 arany – 50m pillangó, 5. hely – 50 gyors, 7. hely – 50m mell
Schmél Edna (2011) 4. hely – 50m mell, 5. hely – 100m mell, 7. hely – 100m gyors

Forrás: Juhászné Kleczli Katalin