Arany- és bronzérem a Szilády RFC-nek
Sport

Arany- és bronzérem a Szilády RFC-nek

Két fronton is helytállt a Kiskunhalasi Szilády RFC a hétvégén. A 2007-es korosztály a kelebiai sportcsarnokavató kapcsán rendezett utánpótlás labdarúgótornán lett aranyérmes, a 2009-es korosztály az Újpest vendégeként egy futsalkupán szerzett egy igen értékes harmadik helyet.

Többek között a Ferencváros 2007-es csapata is részt vett a kelebiai csarnokavató kapcsán megrendezett I. Kelebia Kupán. A rangos megméretesen kiválóan szerepelt a Szilády RFC (címképünkön), Rencsár József vezetésével. A srácok a csoportmeccseken két erős ellenféllel, a Fradival és a Grosics Akadémiával szemben is döntetlent értek el, viszont 2-1-re legyőzték a Szolnokot. Következhetett az elődöntő és a Szeged legyőzése, majd  fináléban 3-0-ra verték a sziládysok a Topolyát, így övék lett az aranyérem. A csapatban Acsai Botond és Szili Donát (kapusok), Varga Márk, Hegyi Alexander, Dömötör Andor, Földes Marcell, Májer Kristóf, Mádai Gellért, Barabás Armand és Mohácsi Gergő kaptak helyet. Dömötör Andor egymaga négy gólt szerzett és bekerült a torna válogatottjába.

A 2009-es korosztály (képünkön) Budapesten az Újpest vendégeként szerepelt az I. Téli Futsal Gálán. Gillich Tamás tanítványai a csoportmeccsek során vereséget szenvedtek a Kolarovo csapatától, viszont mindkét újpesti gárdát fölényesen verték, így elődöntőt játszhattak. Ott hatalmas csatában 3-2-re maradtak alul az Ikarus BSE ellenében. Következett a mérkőzés a harmadik helyért, ahol megint a Kolarovo volt az ellenfél. A rendes játékidőben 2-2 volt az állás, viszont büntetőkkel a halasiak nyertek, így övék lett a bronzérem.