Aszfalttörő halasiak (galéria)
Sport

Aszfalttörő halasiak (galéria)

Gyakorlatilag 45 perc alatt bebiztosíthatta volna a győzelmét a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Duna Aszfalt elleni találkozón a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombat délutáni mérkőzésén. Három gól meg is volt ehhez, viszont kimaradt egy büntető, a szünet után azonnal megvolt a negyedik találat. Ezután viszont erőre kaptak a vendégek és kellemetlen pillanatokat okoztak a halasiaknak.

Aszfalttörésre készült a Faddikorr-Kiskunhalasi FC, amely két vereséggel a háta mögött várta a Duna Aszfalt elleni találkozót. A tiszakécskeiek ellen nem igazán ment az elmúlt években, a két csapat hét legutóbbi meccsén minden alkalommal vesztesen hagyta el a pályát a KFC. Ideje volt a javításra még akkor is, ha sérülések, eltiltások miatt kissé felforgatott csapattal állt ki a Bundzsák Dezső Sportközpont zöld gyepére a Kiskunhalas. Ráadásul  egy érdekes fegyelmi döntés nyomán Márton Zsolt edzőt öt hétre eltiltották a kispadtól, a tréner így a korláton túlról nézte a találkozót. 

A meccs első perceiben bevetette csodafegyverét a hazai csapat, a sérüléssel bajlodó Sorin Torma Barnabás indítása után szerezte meg a vezetést. A kécskeiek egy lövéssel jelezték, hogy ők is a pályán vannak, de újabb gólt szerzett a KFC. A Sorin-Torma duó közül utóbbi volt eredményes, így 16 perc után magabiztosan vezetett a pályaválasztó. Újabb negyedóra és újabb hazai gól: Grácz Roland erős szabadrúgása kijött a kécskei kapusról, Eugene jókor volt, jó helyen. Még ebben a félidőben kiüthettük volna az ellenfelet, a Torma elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Csáki Róbert félmagasan lőtte, amit a kapus hárítani tudott.

A szünet végén a két edző kedélyesen elbeszélgetett egymással, a második játékrész elején ismét megzörrent a vendégek hálója. A lábát fájlaló Sorin sebessége még így is gyorsabb volt mint a védőké, így 47 perc elteltével 4-0 volt az állás. Ettől kezdve viszont erőre kapott a Duna Aszfalt. Márton Zsolt cserékre kényszerült, köztük volt az a Gyenizse Bence is, aki remekül teljesített a pályán. A vendégek jobban járatták a labdát, a halasiak sokat hibáztak, ez azt eredményezte, hogy a kécskeiek kozmetikáztak az eredményen. Újfent bebizonyosdott, a következő szezonra hosszabb kispad kell. A KFC győzelme megérdemelt volt, megszakadt egy rossz sorozat, így emelt fővel várhatjuk a Kecel és a Jánoshalma elleni rangadót. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Duna Aszfalt 4-2. (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.)