Bajnok az amatőr lovastusa csapatunk
Sport

Bajnok az amatőr lovastusa csapatunk

Sikeres military OB döntőt tudhat maga mögött Bábolnán a Határőr Dózsa SE - tájékoztatta szerkesztőségünket Tuska Pál, a klub elnöke. A hétvégén mindenidők legnépesebb országos military bajnokságán lovagoltak a Határőr Dózsa SE lovasai. Amatőr kategóriában a halasi csapat bajnok lett, de dobogós helyezések is születtek.

Négy nemzet 173 versenyzője nevezett a különböző bajnoki versenyszámokra Bábolnán a múlt hétvégén. A Határőr Dózsa SE-t a fiatal lovasok és fiatal lovaik képviselték - közölte Tuska Pál. A verseny célja arra irányult, hogy az évközben tanultakat versenyhelyzetben hogyan tudják alkalmazni a halasi lovasok.

Kovácsné Vetró Adrienn (Ravel) a harmadik helyezésért kapott serleggel

Az amatőr kategóriában csapatot tudott indítani a Dózsa. Mezei Lívia, Cseppentő Réka, Kovácsné Vetró Adrienn (címképen) nagyszerű díjlovaglás után az első nap a második helyen álltak csapatban. Azt követően a tereplovaglásban és a díjugratásban nem hibáztak és fokozatosan növelték előnyüket, végül bajnoki címet szereztek. Egyéniben Vetróné Kovács Adrienn Ravel nevű lovával a 3. helyen zárta az OB-t.

Mezei Lívia és Bognár Rokkaforgató a rögzített akadály felett

Az A0 ifjúsági kategóriában Mezei Lívia a Bognár István által tenyésztett Bognár Rokkaforgató nevű szürke kancáján második lett. Hadvezérrel a nemzetközi „A” kategóriában a középmezőnyben fejezték be a versenyt. Az utánpótlás ló kategóriában Morajlóxx  dr. Tuska Péterrel is hozta az elvárt formát - zárta közleményét Tuska Pál egyesületi vezető.

Képek: Határőr Dózsa SE