Bajnokcsapata is van az idei szezonban a Szilády RFC-nek (galéria)
Sport

Bajnokcsapata is van az idei szezonban a Szilády RFC-nek (galéria)

Kilencedik alkalommal rendezte meg évzáróját a Kiskunhalasi Szilády RFC a református templomban. A jeles eseményen a játékosokon, edzőkön kívül a város vezetői, a támogatók képviselői és a szülők tették tiszteletüket. Vincze Attila sportigazgató szerint sikeres szezont zárnak, amelynek során Kölyökligát nyert az U8-as korosztály, bronzérmet az U16-os csapat,  e mellett jelentős fejlesztések történtek.

2011-es megalakulása óta hagyomány a Kiskunhalasi Szilády RFC-nél, hogy a református templomban tartja évzáró rendezvényét. Kedden kora este megteltek a padsorok az egyesület egyenpólóját viselő játékosokkal, edzőkkel. Ott volt Fülöp Róbert polgármester, Farkas Dániel alpolgármester és Bognárné Nagy Éva, a Szilády Áron Gimnázium címzetes igazgatója is. Édes Árpád elnök-lelkész igeszolgálata a sportról, a fociról szólt, nem mellőzve olyan történeteket, eseményeket, amelyeket még a legfiatalabbak is ismernek. Fodor Tamás elnök virággal köszöntötte a korábbi egyesületi vezetőt, Kárászné Botka Nórát. 

Vincze Attila sportigazgató értékelte a szezont. Elmondta, hogy nincs oka az egyesületnek a panaszra. Az egyesület fennállása óta először nyert Kölyökligát az U8-as korosztály, az U16-os csapat pedig a harmadik helyen fejezte be a bajnokságot. Kiemelte, hogy több egyesülettel kiváló kapcsolatot ápolnak, ennek is köszönhető, hogy ebben az évben és a következő idényben is volt sziládys játékos erősítheti az MTK, a Honvéd vagy éppen a Paks  utánpótlás csapatait. Zajlottak és zajlanak is a fejlesztések, elkészült a fedett lelátó, a térkövezés, a nyár végén pedig birtokba vehetik az új öltözőépületet is. Megköszönte az edzők munkáját, a városvezetés és a támogatók segítségét, a szülők türelmét, hozzáállását, valamint a Halasmédia közreműködését is az eredmények publikálásában.

A szezonzáró keretében adták át a bajnoki érmeket az U8-as bajnokcsapatnak és a harmadik helyen végző U16-os keret játékosainak is. Ajándékkal lepték meg az edzőket, azokat a játékosokat, akik a jövőben más egyesületben játszanak majd. Megható pillanat volt, amikor Pozsár Mátyásnak, az RFC munkáját a kezdetek óta segítő edzőnek, a gyermekek Matyi bácsijának átadtak egy 65-ös számú mezt. A szakember idén visszavonult, de könnyes szemmel jelezte, ha a körülmények engedik, akkor bármikor szívesen visszatér. Labdával köszönte meg a támogatást és a pozitív hozzáállást a klub Fülöp Róbert polgármesternek, amelyet Fodor Tamás elnök adott át. Az évzáró a konviktusban folytatódott, egy közös vacsorával.