Birkózó diákolimpia Halason
Sport

Birkózó diákolimpia Halason

Az egyre figyelemreméltóbb eredményeket felmutató Kiskunhalasi Birkózó Klub lesz a házigazdája a délterületi diákolimpiának. Csapi Antal elnöktől megtudtuk, hogy legalább 150 versenyző lép majd szőnyegre vasárnap fél tizenegytől, a Kossuth utcai sportcsarnokban. Három halasinak (képünkön) is szurkolhatunk majd. Az egyesület egy héttel korábban, az U23-as női bajnokságon Felhő Viktóriának köszönhetően egy aranyéremmel hangolt a hazai rendezésű megméretésre.

 
 
 
 
Rangos versenynek lehet házigazdája a Kiskunhalasi Birkózó Klub. A 90 esztendős egyesület egyre feljebb kúszik az országos ranglistán, ennek is köszönhető, hogy most egy délterületi diákolimpiát is rendezhet. - Vasárnap fél 11-kor lesz a megnyitó, majd következnek a mérkőzések, várhatóan 150-en lépnek majd szőnyegre. Az év edzőjének megválasztott Csapi Antal tájékoztatása szerint három halasi, Szuromi Zsombor, Császár János és Mester Krisztián birkózik majd a minél jobb helyezés reményében. A versenyre mindenkit szeretettel várnak.
Jó felvezetése volt ennek a rangos diákolimpiai eseménynek az U23-as birkózó magyar bajnokság. A halasi Felhő Viktória ott volt  és a 60 kilogrammosok mezőnyében, az előző év aranyérmesét legyőzve bajnoki címet szerzett. - Viki szorgalmas, kiváló versenyzőalkat, azt kell mondanom, esélyt sem adott ellenfelének. A tét komoly volt, hiszen ez a megméretés egyben válogató is volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Felhő Viktória ezzel nagy lépést tett az EB-szereplés felé - tudtuk meg Csapi Antaltól.
Jáger Levente