Böde Dániel adta át a tekós lányoknak a kupát
Sport

Böde Dániel adta át a tekós lányoknak a kupát

Úgy tűnik, hogy a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium lány focicsapata rákapott a győzelem ízére. Több remek sikert is arattak az elmúlt hónapokban, erre tették fel a koronát azzal, hogy Dunaújvárosban Szuperkupát nyertek.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett I. Centrum Kupán a korábbi selejtezőkben elért eredmények alapján a  II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium és a helyi Kereskedelmi csapatai játszhatták a Szuperdöntőt. A tekós lányok remek sorozatot tudhatnak maguk mögött, azonban az újvárosiakkal mindig nagy csatákat vívtak. Az őszi és a tavaszi meccs is büntetőrúgásokkal dőlt el. Ezúttal nem így történt - tudtuk meg Dávid Gézától, a csapat edzőjétől.

Egy begyakorolt figura után Enying Luca bombagóljával szerezte meg a vezetést az első félidőben a Tekó, A második játékrészben Kenderesi Kíra növelte az előnyt. A hazaiaknak csak a szépítés sikerült, így a halasiak nyerték a Szuperdöntőt. Dávid Géza azt mondta, külön öröm számára, hogy sok helyzetet dolgoztak ki és szép focit mutattak. A finálé legjobb játékosa a csapatkapitányi karszalagot viselő Enying Luca volt. A díjátadón Böde Dániel, a Fradi válogatott játékosa adta át a vándorserleget, majd egy közös fotóra is összeállt a csapattal (címképünk). Az aranyérmek és a díszes vándorserleg mellett tárgynyereményeket is átvehettünk, valamint egy különleges meglepetésben is részesültünk: a csapat meghívást kapott egy standiontúrára a felcsúti Pancho Arénába. A győztes csapatban Léder Vanda, Enying Luca, Kozák Nikolett, Kenderesi Kíra, Barta Viktória, Lány Bianka, Német Kitti, Ádám Viktória, Faragó Szilvia, Novák Nikoletta, Opauszki Kamilla, Törteli Tamara kapott helyet.