Bronzérmet nyert a Szilády RFC a KIE Kupán (galéria)
Sport

Bronzérmet nyert a Szilády RFC a KIE Kupán (galéria)

Tizedik alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület és a Szilády RFC a KIE Kupát. A jubileumi alkalomra sikerült jó csapatokat a Buborékba csábítani. A tornát a Paks nyerte, a házigazda a harmadik helyet szerezte meg.

Lassan véget ér a téli kispályás utánpótlás labdarúgótorna-sorozat a Buborékban. Szombaton már a tizedik állomásához érkezett a KIE Kupa, amelyet a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület és a Szilády RFC szervezett. Az U11-es korosztály számára kiírt sporteseményre a bácskai Topolyáról, Paksról, Kalocsáról, Bácsalmásról, Szegedről és Bajáról érkeztek ellenfelek a hazaiak számára. 

A halasiak csikócsapata nem vallott szégyent. A Kalocsai Méhecskéket 1-0-ra legyőzték nagy csatában, ugyanilyen arányban maradtak alul a paksiakkal szemben. A DAFC elleni 2-1-es siker azt jelentette, hogy a döntőbe jutásért a Topolya volt az ellenfél. A találkozót egyetlen góllal a topolyaiak nyerték, így az RFC a bronzéremért meccselhetett. A találkozón a Szilády nyert 2-1-re, így a harmadik helyen végzett. A döntőben egy gólgazdag meccsen a mezőny két legjobb csapata, a Paks és a Topolya  játszott, a találkozó a paksiak sikerével zárult. A torna válogatottjába a halasiak közül Majoros Milán és Takács Erik került. (Részletek a keddi Sportmagaziban.)