Bukás Doningtonban
Sport

Bukás Doningtonban

Már a harmadik fordulóban ült a Team Tóth Yamahájára Györfi Alen városunk Európa-bajnok gyorsasági motorosa. Alen az év eleji, Daytonaban rendezett, legendás, 200 mérföldes tengerentúli versenyen már sokadszor bizonyította kivételes tehetségét. A 13. helyezés önmagáért beszél és ez a tény alapvetően meghatározta, hogy lehetőséget kapott a Team Tóth csapatától.

Györfi Alen a Forty Racing után számára friss csapatban, egy igazi kihívást jelentő kategóriában, a Supersport-világbajnokságon versenyez a 2019-es idényben. A Team Tóth színeiben Jerezben nem tudott célba érkezni, majd Misanóban a 33. rajthelyről indulva a 26. helyezést szerezte meg. A legutóbbi angliai futamon, Doningtonban minden előjel arra utalt, hogy még előrébb tud lépni a számára teljesen új és minden korábbinál erősebb mezőnyben.

Sajnos azonban a szokásos angliai időjárás és az ismeretlen pályavezetés nem várt problémákat okozott a klasszis motorosnak. Alen a jó rajtot követően az első körben bukott és a futam feladására kényszerült. Európa-bajnokunk mindezek ellenére nagyon hálás csapatának és egyértelműsítette, hogy a tanulóév után mindenképpen sokkal jobb eredményekre lesz képes.