Csernák Zsolt volt a legjobb a Pump & Run versenyen
Sport

Csernák Zsolt volt a legjobb a Pump & Run versenyen

Fekvenyomás és futás, mégpedig a kecskeméti Vízmű-dombra. Ez a tűzoltók Pump & Run elnevezésű speciális versenyének a legfőbb ismérve. Idén volt a negyedik ilyen megméretés Kecskeméten, több mint félszázan álltak rajthoz, az abszolút bajnok pedig a halasi Csernák Zsolt lett.

Kiváló dobóatléta volt, sőt még focicsapatban is játszott Csernák Zsolt. A 33 éves halasi tűzoltó eddig is több sportversenyen elindult már, így szinte természetes volt, hogy csütörtökön is rajthoz állt a kecskeméti Pump & Run versenyen. Ennek során a fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A befejezés után öt percen belül teljes védőfelszerelésben (bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben), hátukon acélpalackos légzőkészülékkel, és két tömlővel a kézben álltak a futás rajtjához, és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Egy háromszázötven méteres sík és egy szintén háromszázötven méteres emelkedő szakasz várt a versenyzőkre, körülbelül ötven méter szintkülönbséggel. A védőfelszerelés összsúlya, amellyel a távot teljesíteni kellett, megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. 

A nem mindennapi próbatételen több mint félszázan szerepeltek. Csernák Zsolt nemcsak korosztályában, a 30-40 év közöttiek volt első, abszolútban sem talált legyőzőre. Ráadásul a megyei válogatott tagjaként is aranyérmet nyert.

Fotók: Kovács Andrea