Döntetlennel mutatkozott be a KFC új edzője (galéria)
Sport

Döntetlennel mutatkozott be a KFC új edzője (galéria)

Már előzetesen is érdekesnek igérkezett a Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kalocsa mérkőzés, elég ha csak annyit említünk, hogy a halasiak szerdán kinevezett új edzője korábban éppen a paprika városában ült a kispadon. Ami a szombati mérkőzést illeti, a csapatok megosztoztak a pontokon, de a halasiaknak hiányérzete lehet ugyanis a hosszabbítás perceiben Willy és Sorin is megszerezhette volna a győztes gólt. Ráadásul volt két-három büntetőgyanús eset is a kalocsai 16-oson belül.

Szépen gyülekeztek a nézők a Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kalocsa bajnoki labdarúgó-mérkőzésre, a szurkolókat két csinos hosztesz várta, akik a Mercedes gyár szórólapját és karkötőit osztogatták. Közben a halasiak arra készültek, hogy új edzőjük irányításával legyőzik a jó erőkből álló Kalocsát. Márton Zsolt szerdán állt munkába, miután Stetakovic Marinko kórházba került. A tréner számára nem lehetett ismeretlen az ellenfél, mivel tavaly decemberig irányította az ottani csapatot. Ami a mérkőzést illeti, nem kezdett rosszul a KFC, a mezőnyben egyenrangú felek voltak a játékosok. A hazaiak harapósnak tűntek, egyik ilyen ellenfél térfelén szerzett labdából, kissé váratlanul szerzett vezetést  a házigazda. Willy lőtte a hőn áhított gólt, ekkor a találkozó 21. percében jártunk. Dühös volt játékosaira Kohány Balázs, a vendégek trénere. 

Márton Zsolt nem sokat ült a meccs alatt a kispadon

Néhány pillanattal később majdnem megvolt a második is. Sorin elé került a labda, aki futtából lőtt, a felső léc mentette meg a vendégeket a góltól. A foci örök igazsága következett, 2-0 helyett, 1-1 lett az eredmény a 42. percben. Egy 26 méterről elvégzett szabadrúgást Kollár Máté mintaszerűen küldte a kapunkba. Óriási öröm volt a vendégek kispadjánál és a szurkolóik is hangosan tapsoltak a lövés láttán. A lefújásig már nem változott az eredmény, de a szünet után több érdekes jelenet is volt a pályán. 

A második játékrészben sokat reklamáltak a játékosok és a kispadok, nézők, néha bizony, okkal-joggal. Több vitás jelenet is volt a pályán, a halasiak pedig előbb Grácz Roland leszerelését látták szabálytalannak, majd Sorin esett óriásit a kalocsai kapus közreműködésével a büntetőterületen belül. Az eset után mindenki 11-est várt, e helyett a halasi focista kapott sárga lapot. Érdemes lenne többször visszanézni mindkét jelenetet. De ami ettől is lényegesebb, a hosszabbítás perceiben a KFC megszerezhette volna a győzelmet. Előbb Willy a felső lécre lőtt egy ziccert majd Sorin vétette el a kaput óriási helyzetben. Ezek miatt lehet leginkább hiányérzetünk. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kalocsa 1-1. Jövő héten a Kiskunfélegyháza látogat a Bundzsák Dezső Sportközpontba. (Összefoglaló és edzői értékelés a keddi Sportmagazinban.)