Egervári Attila Chicago-val a veterán bajnok (galéria)
Sport

Egervári Attila Chicago-val a veterán bajnok (galéria)

A Hirling József Lovaspark adott otthon a veteránok díjugrató bajnokságának szombaton késő délután. A számot az idén elhunyt, és a bajnokság tavalyi, egyéni harmadik helyezettjének, Weisengruber János emlékére rendezték. A szenior magyar bajnok, a Győrből érkezett Egervári Attila lett Chicago nevű lovával. Köszöntötték a versenyen a versenybíráskodástól most visszavonuló olimpikont, Krizsán Jánost.

Az október 17-18-án megrendezésre került Kiskunhalasi Országos Minősítő Verseny keretében tartották meg a veteránok magyar bajnokságát. Nyolcan adták le a nevezésüket az Öregfiúk Országos Bajnokságán, amelyre délután öt órakor került sor.

A bajnok Egervári Attila az akadály felett Chicago-val

A tapasztalt lovasokra 100 cm-es magasságú akadályok vártak. A pályabejárást ezúttal lóval engedélyezte a zsűri, hogy szokják a környezetet a hátasok. A lovasokat pályára lépésük előtt bemutatták a közönségnek és felsorolták pályafutásuk jelentősebb eseményeit, eredményeit. Az alappályát hárman teljesítették hibátlanul, így ők összevetésben döntötték el a dobogós helyezések sorrendjét.

A veterán bajnoknak kötelező a járókeret

Az idei győztes Egervári Attila lett, aki két lóval is szerencsét próbált, végül a sikert Chicago hozta meg a győri lovas számára, mert a leggyorsabb hibátlan lett a páros a fináléban. Gömbös László és Bettina csak idővel maradt le a győzelemről. A harmadik helyezett kettős, Zsoldos Attila és TT. Pandora a leggyorsabb pályát menték, de egy verőhiba becsúszott.

Krizsán János (jobbról a 2.) visszavonult a versenybíráskodástól

A díjátadáson megemlékeztek az idén elhunyt lovasról, Weisengruber Jánosról és egy perces néma felállással tisztelegtek a tavalyi bronzérmes lovas emléke előtt. A díjakat a lovasoknak Weisengruber János lánya, Éva asszony, Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja, Dózsa Károly egykori lovasiskola parancsnok és Varró József olimpikon, katonai világjátékok győztes adták át.

Szőke Gyula, a legeredményesebb halasi veterán Varró Józseftől kapott tiszteletdíjat

Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében köszönték meg a versenybíráskodástól visszavonuló Krizsán János munkáját. Az egykor olimpián is részt vett, számos hazai és nemzetközi sikert elért sportoló 23 év után köszönt el a bíráskodástól, átadva a helyet a fiataloknak.

A legidősebb lovas, a 70 éves Horváth István Dózsa Károlytól kapott tiszteletdíjat

Az Öregfiúk Magyar Bajnokság Döntő, a Weisengruber János emlékére rendezett versenyszám végeredménye:

1. Egervári Attila, CHICAGO öv, 0 hp, 39,42 mp
2. Gömbös László, BETTINA öv, 0 hp, 42,58 mp
3. Zsoldos Attila, T. T. PANDORA öv, 4 hp, 35,78 mp
4. Egervári Attila, LIBLING
5. Urbán Miklós, BELLA
6. Horváth István, QUATRO
7. Szőke Gyula, VADVIRÁG
8. Kapoli István, BITANG

A versenyről a Halas Televízió Hétfő esti híradójában láthatnak összefoglalót.