Elkezdődött a XII. Szilády Kupa (galéria)
Sport

Elkezdődött a XII. Szilády Kupa (galéria)

Újkori történetének második, a korábbi évek labdarúgótornáit beleszámítva a tizenkettedik állomásához érkezett a Szilády Kupa. Az általános-, valamint a középiskolák, valamint a női csapatok részére kiírt sportesemény péntektől vasárnapig tart a Dékáni-sportcsarnokban. Az ünnepélyes megnyitóra és a nyitómérkőzésre megteltek diákokkal, focibarátokkal a lelátók. A nap meccsét a Dékáni és a Szilády játszotta.

Egy évvel ezelőtt indult útjára a Szilády Kupa újkori története, mától újabb fejezet íródok a történetbe. Egészen vasárnapig zajlanak majd a labdarúgó-mérkőzések a Dékáni-sportcsarnokban. A halasi általános- és középiskolákon kívül Kunszentmiklósról, Kiskunmajsáról, Kecskemétről, Szegedről, Soltvadkertről, valamint Nowy Saczból érkeztek csapatok a megméretésre. Az ünnepélyes megnyitóra szépen megteltek a lelátók, a sziládys diákok és tanárok hetek óta készültek az alkalomra. A felsorakozott csapatokat a házigazda részéről Bödecs Pál főigazgató és a stílszerűen a kupa hivatalos pólójába öltöző Varga Judit igazgató köszöntötte. Szűcs  Csaba alpolgármester a város nevében üdvözölte a sportolókat. A Szilády-gimnázium tanulói műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd útjára indult a labda is.

A kupa egy rangadóval indult és a nap mérkőzése lett. A Szilády és a Dékáni élvezetes, gólgazdag és fordulatos meccset játszott egymással. Érdekesség, hogy éppen a gimnazisták a kupa házigazdái a dékánosok sportcsarnokában. A Dékáni szerzett vezetést, de a Szilády egyenlített, aztán volt olyan is, amikor  rendező vezetett és az ellenfele egyenlített. Szépségdíjas találatokat jegyezhettünk fel, a hajrá előtt úgy volt, hogy a drukkerei előtt a házigazda nyerhet, ám jött az egyenlítés. Szilády - Dékáni 3-3, a pontosztozkodás reális, soha rosszabb kezdést. 

A nap további eredményei: Bibó - Szeged 5-1, Tomori - II. Rákóczi 2-3, Baksay - Nowy Sacz 0-3, Bibó - Baksay 7-2, Szilády - Piarista 14-1. Véget ért viszont az általános iskolák küzdelme. A bronzmérkőzésen a Soltvadkert 2-0-ra legyőzte a Kiskunmajsát, a döntőben pedig egy izgalmas, színvonalas találkozón a Felsőváros megvédte tavalyi elsőségét azzal, hogy 3-2-re legyőzte a Sziládyt. (Részletek, fényképes beszámoló szombaton reggel itt, a Halasmédián.)