„Elmesélem, milyen jó, hogy itt vagyunk...” (galéria)
Sport

„Elmesélem, milyen jó, hogy itt vagyunk...” (galéria)

Évek óta hagyomány, hogy a Kiskunhalasi Szilády RFC istentisztelettel egybekötve zárja az aktuális szezont. Kedden kora este a református templom megtelt az egyesület sportolóival, edzőivel, támogatóival, valamint a szülőkkel. Volt mit ünnepelni, mert Vincze Attila sportigazgató szerint kiegyensúlyozott idényt fejezett be a klub.

Elkészült a Kiskunhalasi Szilády RFC vadonatúj pólója, már ebben voltak az egyesület sportolói, edzői a kedden kora este megtartott idényzárón. A hagyományoknak megfelelően a református templomban, istentisztelettel egybekötve fejezte be az idényt a klub. A megjelent labdarúgókat, felkészítőket, támogatókat Édes Árpád elnök- lelkész köszöntötte, aki igehirdetésében utalt rá, minden világhírű focistának komoly kötődésű van a valláshoz, valamint Istenhez. Kárászné Botka Nóra elnök köszönetet mondott az edzőknek, a szponzoroknak, valamint a város vezetésének, akik sokat segítették az egyesület munkáját. Elkészült a nagyméretű műfüves pálya, zajlik az öltözőépület első ütemének kivitelezése, hamarosan elkészülhet a fedett lelátó, valamint a térköves burkolat is. Köszöntötték a nemrégiben leköszönő elnököt, Horváth Anikót, aki jelentős munkát végzett az elmúlt években.

Vincze Attila sportigazgatót meglepték a sportolók azzal, hogy Fodor Tamás, a felnőtt csapat játékosának segítségével elénekelték a himnusszá vált dalt, a Nélküledet. A megható pillanatokat követően értékelőjében a sportigazgató elmondta, kiegyensúlyozott szezont zártak. Jelentős fejlesztések valósultak meg, a csapatok pedig több éremmel örvendeztették meg a klubot. Felhívta a figyelmet a szülők felelősségére is, akik nélkül nem folyhat komoly nevelőmunka a Sziládyban. Elbúcsúztatták Lengyel Pétert, Lengyel Szabolcsot, Bán Kristófot, Somoskövi Szabolcsot, Hegyi Alexandert, Sebestyén Márkot, Faddi Dávidot, Vas Zétényt, Nagy Dánielt és Suhajda Merlint, akik máshol folytatják a pályafutásokat.

Átadták a szezon érmeit. A Kölyökligában második helyen zárt a 2010/2011-es korosztály, valamint a 2009-es korosztály. Emlékérmet vehetett át a 2007-es és a 2008-as korosztály is. Az U14-es csapat második helyen zárt a bajnokságban, míg az U16 bronzérmet szerzett. Az érmeket, kupákat Fülöp Róbert polgármester, Farkas Dániel alpolgármester, Kárászné Botka Nóra elnök, Paor Katalin alelnök, Varga Judit igazgató, Édes Árpád elnök-lelkész, Horváth Anikó volt elnök és Zsellér Pál alapító elnök adta át.