Ennek a Köténynek örültek a sziládys lányok (galéria)
Sport

Ennek a Köténynek örültek a sziládys lányok (galéria)

A Szilády Áron Református Gimnázium és a házigazda II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium között dőlt el az idei Kötény Kupa. A két csapat egymás elleni mérkőzésén döntetlen született, a végén pedig a gólkülönbség döntött a sziládysok javára.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium a Kötény Kupát. A megméretést életre hívó Dávid Gézáék célja az volt, hogy azok a lányfocisták is szerephez jussanak, akik nem játszanak egyesületi színekben. Az idei megméretésre hat csapat nevezett, a hazaiak és a Szilády is két-két válogatottal indult, pályára lépett még a Dékáni, valamint a Kalocsa is. Azt már az első kör után látni lehetett, hogy a kupa sorsa a Szilády és a Tekó között dől el. Mindenki nagyon várta a rangadót, a két iskola összecsapását. Ezen a Tekó szerzett vezetést, a Szilády azonban egyenlített. Volt helyzet bőven mindkét oldalon, de újabb gól nem született. A folytatásban jött a nagy játszma, amely a minél jobb gólkülönbség eléréséről szólt. 

A Szilády kupagyőztes csapata

Az utolsó körben a Szilády 3-0-ra nyert a Kalocsa ellen, ez azt jelentette, hogy a Rákóczinak legalább hét góllal kellett felülmúlnia a Dékáni csapatát. Hajtottak a tekós lányok, de öt gólig jutottak, így jobb gólaránnyal a Szilády lett a Kötény Kupa bajnoka. A második helyen a Tekó végzett, a Kalocsa, a Szilády II., a Tekó Fakó és a Dékáni előtt. A legjobb játékos: Horváth Melitta (Kalocsa) volt, a gólkirálynői címet a 8 találatig jutó tekós Kenderesi Kíra vehette át. A legjobb kapusnak Menyhárt Annát  (Szilády II.) választották, a torna válogatottjába Opauszki Kamilla - Tekó Fakó, Szakál Petra - Szilády, Malán Vivien - Dékáni került. (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.)

Csapatfotók: Lázár Zsolt

A tekós lányok