Eredményesek a Studio tíztáncosai
Sport

Eredményesek a Studio tíztáncosai

Február 22-23 fontos hétvége volt ez a táncműfajban. A tíztáncosoké volt a főszerep hazánkban. Szombathelyen rendezték még az év első Magyar Bajnokságát tíztánc kategóriában, minden korosztály részére. A Studio 2000 TSE-t két páros képviselte. Külföldön is szépen helytálltak versenytáncosaink. Közben javában készül a klub a 30 éves születésnapja megünneplésére.

Alig öt hónapja táncol együtt Kiss Zsombor és Albert Emma /AdriaSzigo/, és máris túl vannak egy osztályváltáson, két országos bajnokságon – közölte szerkesztőségünkkel Juhász Ágnes a Studio 2000 TSE művészeti vezetője. Zsombor ezen a hétvégén életében először debütált Magyar Bajnokságon. Megfeszített tempóban készült a fiatal páros (címképen jobbról a második páros), óriási áldozatot hoztak, hogy megfeleljenek a bíráknak. Az elsőéves junior II-es korosztályú páros, a Tíztánc Magyar Bajnokság döntőjébe jutott és ott a negyedik helyet szerezték meg.

Patkós Máté és Juhász Dóra /ProArt/ a hatodik helyen végeztek

Az ifjúsági kategóriában Patkós Máté és Juhász Dóra /ProArt/ jeleskedett. Kitűnő táncaikkal bejutottak a döntőbe, ahol a hatodik helyet tudták elcsípni. Ausztriában, az Austrian Pyramid Cup 2020 nemzetközi táncversenyen az International latin mezőnyben 52 páros indult, közöttük Szabó Ádám és Csofcsics Csenge. A kettős a 31. helyet szerezték meg, míg Miha Zerjav /Valcer/ és Karcagi Laura a dobogó legtetejére álltak, megnyerve a versenyt a szlovén, orosz, német, osztrák és ukrán párosokkal tűzdelt döntőben.

Miha Zerjav /Valcer/ és Karcagi Laura a dobogó legtetején

Az egyesület táncosai szorgalmasan készülnek a további megméretésekre. Jövő hétvégén drukkolhatunk az E hattánc, D nyolctánc és B tíztáncos párosainknak. A területi bajnokságok után a március végi nagy standard és latin magyar bajnokságok tartják majd lázban mind a sportolókat, mind a táncszerető közönséget – zárta szavait a klubvezető.

A versenyekre készülés mellett, nagy tempóban folynak az előkészületek az egyesület 30 éves jubileumi gálasorozatára is, melyet a közönség április 16-17-18-án csodálhat meg egy háromnapos rendezvénysorozat keretében.

Képek: Studio 2000 TSE