Ez nem a mi meccsünk volt (galéria)
Sport

Ez nem a mi meccsünk volt (galéria)

Két héten belül a harmadik mérkőzését játszotta egymással a Faddikorr-Kiskunhalasi FC és a Kecel. A két edzőmeccset követően vasárnap délután a Magyar Kupában csaptak össze a csapatok. Ez volt az a 90 perc, amelyet jobb lesz minél előbb elfelejteni és gőzerővel készülni a jövő hétvégi bajnoki rajtra. A Kecel viszont gólerős, jó csapat benyomását keltette, teljesen megérdemelten jutott tovább.

Amikor a Faddikorr-Kiskunhalasi FC és a Kecel megállapodott abban, hogy a felkészülés során oda-vissza megmérkőznek egymással, még nem sejtették, hogy a sorsolás szeszélye folytán a Magyar Kupában is összekerülnek. Így fordulhatott elő, hogy két edzőmeccs után (2-2 és 7-5) után vasárnap délután már éles körülmények között játszottak egymással, egy héttel a bajnoki nyitány előtt. A kánikulai melegben meglepően sok néző volt kíváncsi a találkozóra, a drukkerek többsége Kecelről ruccant át és keresett árnyékot, de a halasiak is kiváncsiak voltak övéik teljesítményére. 

Nos, talán még Kis Péter keceli edző sem számított ilyen kezdésre. Mire fotósok igazén beállíthatták volna gépeiket, már a halasi kapuban táncolt a labda. Még egy perc sem telt el, amikor egy formás vendégtámadást nem tudott megakasztani a hazai védelem és Bajnok Noel közelről nem hibázott. Sakk-matt helyzet volt. A folytatásban is zavarodottnak tűnt a KFC, amely felforgatott védelemmel volt kénytelen játszani a hiányzók miatt. A keceliek pontosabbak voltak és az első negyedóra végén már a második gólt érték el. Ezt követően is többször meleg helyzet alakult ki a hazai tizenhatoson belül, de a vendégek elhibázták a lehetőségeiket, vagy pedig Borka Barnabás tisztázott. A halasiak szabadrúgásból veszélyeztetettek, de a szünetig nem változott az eredmény. 

A második 45 percben is a Kecel dominált. Újabb helyzeteket dolgoztak ki, bizony Borka Barnabáson múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség ,de kellett ehhez a vendégek pontatlan befejezése is. Az egyetlen keceli gólt ebben a félidőben, amely végül végleg eldöntötte a meccset, az 53. percben Nagy Előd szerezte. Az ellenfél minden csapatrészben felülmúlta a halasiakat, így teljesen megérdemelten jutottak tovább. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kecel 0-3 (0-2). Stetakovic Marinko csapatának nem maradt más hátra, mint a bajnokságban javítani.