Ez több volt egyszerű háziversenytől...(galéria)
Sport

Ez több volt egyszerű háziversenytől...(galéria)

Nem szokványos az, hogy egy hétköznapi háziversenyen közel nyolcvanan indulnak. Márpedig a Halas Fitness Egyesület szombati megméretésén így történt. Ráadásul nemcsak a helyi versenyzők mutatták be gyakortlataikat, hanem csongrádi, szentesi és székesfehérvári fiatalok is. 

Kátai Judit, a szentesi Veritas Fitness edzője és Tóth Péter, a Halas Fitness Egyesület elnöke találta ki két évvel ezelőtt, hogy az országos bajnokságok előtt háziversenyen tesztelik a tanítványok felkészültségét. A kezdeményezés nemcsak a két klubnál vált be, hanem csatlakoztak a csongrádiak és idén pedig már a székesfehérvári AlbaFit is eljött Kiskunhalasra. Szombaton délelőtt közel nyolcvan gyakorlatot láthattak a nézők, a produkciókat a Máyerné Zsíros Gabriella, Lovas Dóra és a megméretés szakmai felelőse Tóth Péter értékelte. 

A Fazekas Mihály Általános Iskola edzőtermébe érkező szülők és versenyzők kiváló hangulatot teremtettek. A lányok pedig komolyan vették a versengést. Az elmúlt hetekben megalkotott gyakorlatokat igyekeztek a legjobb tudásuk szerint bemutatni, ez pedig megnehezítette a pontozók dolgát. Nemcsak másod-, hanem első osztályú versenyzők is szőnyegre léptek, az edzők pedig láthatták, hol tartanak tanítványaik a felkészülésben. Inkább a mosoly jelent meg az arcokon, ami azt mutatta, a versenyzők pozitívra értékelték saját produkciójukat. Jellemző volt egyébként, hogy az edzők nemcsak a saját tanítványaiknak segítettek, hanem más egyesületbelieknek is. Különleges volt, hogy egyetlen fiú versenyzőként Szombathelyi Péter is bemutatta gyakorlatát. 

Ami a házigazda szereplését illeti, elégedettek lehetnek a felkészítők. Bánóczki Bernadett, Hegyi Míra, Jáger Tekla, Mizser Réka és Szeitz Blanka az első helyen végzett. Ezüstérmet vehetett át Bálint Alíz, Fekete Blanka, Kiss Míra, Miskei Lotti és Szabó Róza Léna is. Harmadik helyen zárta a versenyt  Ambrus Dóra, Harjung Dóra és Portényi Polett, Gerendás Dorina pedig a negyedik helyet szerezte meg. Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.