Ezüstérmes lett az Esély focicsapata (galéria)
Sport

Ezüstérmes lett az Esély focicsapata (galéria)

Évek óta hagyomány, hogy februárban a Buborékban labdarúgótornát szervez a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesüle az MLSZ Grassroots Bizottságnak Hit és Sport Alapítvány közreműködésével. Az idei megméretésen öt csapat meccselt egymással, a kupa végén pedig olyan helyzet alakult ki, amelyre eddig még nem volt példa.

Ismét megtelt a Buborék lelkes focistákkal. Ezúttal hátrányos helyzetű fiatalok, barátaikkal léptek pályára a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület szervezésében lebonyolított labdarúgótornán. Molnárn Gép Anikó elnök és szervezőcsapatát idén is segítette az MLSZ Grassroots Bizottsága, valamint a Hit és Sport Alapítvány. A házigazda két csapata mellett Kelebiáról, a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat válogatottja, valamint Somogyvár és Komádi meccselt. Az ünnepélyes megnyitón Kuris István László Kiskunhalas alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. A Grand Up Kids bemutatója után pedig következtek a mérkőzések.

Az első meccsek után kiderült, hogy az elsőségért a Komádi, az Esély I-es és Somogyvár csapata küzdhet majd. Ráadásul ez a három együttes döntetlent játszott egymással, amelyre az elmúlt években nem volt példa. A három nyolc pontos csapat közül a legjobb gólkülönbsége a Komádinak volt (21-3), így ez a gárda lett a kupagyőztes. Az Esély I-nek és Somogyvárak viszont hajszálra azonos volt a gólkülönbsége (14-8), az egymás elleni eredmény pedig döntetlen volt. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy két ezüstérmese legyen ennek a tornának. A negyedik helyen a Kelebia, ötödik helyen pedig az Esély II végzett. 

A gólkirály  a Komádiból Tóth Benjamin volt, a legtechnikásabb játékos Dusnoki András (Esély), a legjobb kapus Varga Barnabás, a legjobb mezőnyjátékos pedig Orsós Norbert (Somogyvár) volt. - Előző délután a vidéki csapatoknak megmutattuk a Thorma Jámos Múzeumot és a városunk nevezetességeit. Izgalmas focitorna volt és mindenki örömmel jött el hozzánk. Támogatóinknak köszönjük a hogy segítenek bennünket - fogalmazott Molnárné Gép Anikó elnök.