Fazekas-iskola: három megyebajnoki cím (galéria)
Sport

Fazekas-iskola: három megyebajnoki cím (galéria)

A tornász diákolimpia megyei döntőjének a Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája. A halasiak három kategóriában nyertek aranyérmet, e mellett még egy második helyet is sikerült szerezniük. A sikeres szereplés azt jelenti, hogy továbbjutottak a területi döntőre.

Betegségek és különböző okok miatt a vártnál kevesebb csapat vett részt a tornász diákolimpia megyei döntőjében. A finálénak idén a Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája. A felsorakozott versenyzőket Nagy Czirok Lászlóné igazgatónő köszöntötte, aki elmondta, hogy elismerés illeti a gyerekeket, hogy míg kortársaik játékkal, pihenéssel töltik az időt, ők kemény megméretésen vesznek részt. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Dóka András, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület titkára, aki jó versenyt kívánt. 

A házigazda iskola négy csapatot nevezett a megyei döntőre. Tóth Péter és Tóth István tanítványai számára szinte kötelező évről évre az aranyérem. A tét most leginkább az volt, hogy az adott gyakorlatotkat minél szebben és jobban hajtsák végre, készülve ezzel a következő megméretésekre. A fiúk ezt teljesítették és elégedett lehetett a látottakkal a halasiak vezetőedzője, Tóth Péter. Három arany- és egy ezüstérem volt a szombati termés, egyéniben Bozóki Dániel és Rádi Ádám nyert aranyérmet,.  A halasi tornászok a területi döntőben folytatják szereplésüket.