Fazekas napok Bábolnán
Sport

Fazekas napok Bábolnán

Bábolnán rendezték a múlt hétvégén az első nagyszabású kiemelt szabadtéri díjugrató lovas versenyt. Két halasi lovas is érmes helyezéseket szerzett a nagy mezőnyt felvonultató eseményen. Az első versenynapon, csütörtökön Fodor Gábor (Equirria Lk) Felleggel egy 130 centiméteres kétfázisos megszakítás nélkül versenyszámban lett második, majd Fazekas István napjai jöttek.  Szombaton és vasárnap is arany és ezüstérmes helyezésekkel örvendeztette meg a halasi lovas barátokat a Határőr Dózsa SE sportolója.


Csütörtökön a Fodor Gábor hozta jó eredmény Felleggel csak a kezdet volt halasi szempontból. Szombaton beindult a Fazekas műhely. Cessna nyergében Fazekas István egy 135 cm-es magasságú akadályokkal nehezített pályán  ment nulla hibaponttal a leggyorsabban és győzött a páros. Az utolsó szombati legnehezebb számban, a 145 cm-es kétfázisosban Walterrel lett második a Határőr Dózsa SE lovasa. Vasárnap ezüsttel indított Fazekas István Cessnával, ezúttal egy140 cm-es pályán. Végül a nap utolsó számában, a 125 cm-es, időre menő versenyben Elise (címképen, archív fotó Hajdu Krisztina) nyergében második aranyát gyűjtötte be a halasi lovas Bábolnán.

A sportdiplomáciában is érintett volt Kiskunhalas, mert a bábolnai versenyen a zsűri elnöke Juhász Tibor, nemzetközi 1-es minősítésű versenybíró volt.