Felavatták a Szilády RFC új öltözőépületét (galéria)
Sport

Felavatták a Szilády RFC új öltözőépületét (galéria)

Vállalkozói, önkormányzati, sportolói és szülői összefogásnak, munkának köszönhetően megvalósult a Szilády RFC régi álma, a saját öltözőépület. A beruházás két ütemben készült el, a végeredményt pedig jól jellemzi az avatóünnepséget követően az egyik ifjú labdarúgó mondata: ilyen van a nagycsapatoknak is. 

Felevatták a Szilády RFC új öltözőépületét. Évek óta tervezte a klub, hogy a szépen felújított B-játéktér mellett közvetlenül legyen egy saját létesítmény, egy kis bázis. A megvalósítás két évvel ezelőtt kezdődött el, a helyi vállalkozók társasági adó felajánlásából, az önkormányzat segítségével és a klub saját forrásából készülhetett el az impozáns épület. Az ünnepélyes avatóra szerdán délután került sor, ezt megtisztelte jelenlétével Fülöp Róbert polgármester, Losonczy László, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóság vezetője. Ott voltak a fiatal sportolók, edzők is.

A megjelenteket Fodor Tamás elnök köszöntötte, majd Édes Árpád elnök-lelkész mondott áldást. Fülöp Róbert polgármester beszédében azt emelte ki, hogy a halasi klubok magasra tették a mércét a fejlesztéseikkel. Az elmúlt években, a Sportkoncepció lépéseit követve történtek beruházások a Bundzsák Dezső Sportközpontban. A Szilády RFC is jó példát mutatott mindenkinek - fogalmazott  városvezető. Losonczy László igazgató szerint az itteni utánpótlás méltán lehet büszke erre a létesítményre, amelyben a remények szerint sok tehetség bontogatja majd szárnyait. A nemzetiszínű szalagot Fülöp Róbert, Losonczy László és Fodor Tamás vágta át.

Az ünnepi pillanatok után a focisták birtokba vehették az épületet. Vincze Attila sportigazgató büszke volt arra az összefogásra, erőre, amelynek eredménye ez a szép létesítmény. - Elég ránézni a gyerekek arcára, az mindent elárul. Köszönet jár mindenkinek, aki ebben részt vett. Nagy munka volt, de megérte. Kialakítottunk egy bajnok-falat is, az U 11-es korosztály már szerepel rajta. Reméljük, hogy jövőben ez a kör is bővülni fog - tette hozzá a sportigazgató. Az ünnepségen az egyesület ajándékot adott át a kivitelezésben résztvevő, az építkezést támogató vállalkozóknak. Ugyancsak megköszönték Fülöp Róbert, Losonczy László, valamint a korábbi elnökök, Zsellér Pál, Horváth Anikó és Kárászné Botka Nóra közreműködését is.