Felfüggesztett bajnokságok, szünetel az UKSC is (galéria)
Sport

Felfüggesztett bajnokságok, szünetel az UKSC is (galéria)

Bő egy héttel ezelőtt még bajnoki mérkőzést játszottak a Kiskunhalasi UKSC korosztályos csapatai a bajnokságokban, de a Magyar Kézilabda Szövetség nem sokkal később már úgy döntött, hogy felfüggeszti a küzdelmeket. Az egyik utolsó találkozó a serdülő II. osztályban a KUKSC - Gödöllő meccs volt. 

A kézilabdázók is kitartottak a legvégsőkig, az utolsó pillanatokig lejátszották a soronkövetkező bajnoki mérkőzéseket. Aztán a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.

A döntés előtti egyik utolsó mérkőzés a serdülő II. osztályú bajnokságban a Kiskunhalasi UKSC - Gödöllő találkozó volt a Horváth István Sportcsarnokban. Már ez is különleges volt abból a szempontból, hogy zárt kapuk mögött rendezték. Néhány néző ugyan leült a lelátóra, de a játékvezető jelezte nekik, hogy el kell hagyniuk a csarnokot. Ami a találkozót illeti, az első félidőben vezetett a hazai csapat, de a hajrá a vendégeké volt, így az első 25 percet 17-15-re nyerte a Gödöllő. 

A szünet után nagyot hajrázott az UKSC, Nagy Bence tanítványai átvették a vezetést, sőt ezt egészen az mérkőzés utolsó feléig meg is tudták tartani. A hajrá viszont a gödöllőieké volt, egyértelművé vált, hogy övék lesz a két bajnoki pont. Kiskunhalasi UKSC - Gödöllő 29-36, a halasi gólokon Baki Benedek 13, Hári Gergő 8, Patik Bence 2, Kalmár Levente 2, Baki Domokos 2, Szabadi Noel 1, Giblák Bertold 1 osztozott. A vendégeknél a 12 gólos Majoros Domonkos volt a legeredményesebb. A KUKSC a bajnoki tabella 7. helyén áll a 12 csapatos mezőnyben. A bajnokság folytatásáról később születik döntés.