Felsővárosi és tekós siker a kegyeleti váltófutáson (galéria)
Sport

Felsővárosi és tekós siker a kegyeleti váltófutáson (galéria)

Már tizedik alkalommal rendezte meg a Kertvárosi Általános Iskola az aradi vértanúkra emlékezve kegyeleti váltófutását. Idén öt általános- és három középiskola nevezett 13 fős csapatot,  a helyezések sorsa izgalmas versenyen dőlt el.

Ismét megrendezte a kegyeleti váltófutást a Kertvárosi Általános Iskola. Szloboda Mihály testnevelő, a verseny szervezője arra emlékeztette a hétfő délutáni, tizedik alkalommal lebonyolított megméretésen megjelent fiatalokat, hogy két esetben volt más helyszíne az eseménynek. Ezúttal is az iskola előtti füves területen kialakított 250 méteres pályán futottak a 13 fős csapatok. A középiskolások rajtja előtt Lázár Dominik szavalt el egy verset, így emlékezve az aradi vértanúkra. Az idősebb korosztály versenyére három válogatott sorakozott fel a rajtvonalon.

Egészen az utolsó kör hajrájáig nyílt volt a verseny a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, valamint a Szilády Áron Református Gimnázium között, két villámgyors futó nagy csatát vívott egymással. Végül egy esés következtében a tekósok nyertek a sziládysok, valamint a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája előtt. 

Az általános iskolák megméretésére öt intézmény nevezett. A nézők itt is nagy küzdelmet láthattak. A távok teljesítése leggyorsabban a Felsővárosi Általános Iskolának sikerült, másodikként a Fazekas Mihály Általános Iskola, harmadikként pedig a Szent József Katolikus Általános Iskola végzett. Negyedik volt a Központi Református Általános Iskola, míg ötödik helyen a Kertvárosi Általános Iskola fejezte meg a kegyeleti váltófutást.