Focikupa és 24 órás kerékpározás a Kihívás Napján
Sport

Focikupa és 24 órás kerékpározás a Kihívás Napján

Az elmúlt években Kiskunhalason a legnépszerűbb kihívás napi program a 24 órás kerékpározás és az éjszakai amatőr focikupa volt. Idén már ötödszörre lehet csatlakozni ezekhez a kezdeményezésekhez.

Május utolsó szerdája az egész országban a mozgásról, az egészséges életmódról és a sportról szól, hiszen nemzetközileg is ez a nap a Challange Day, vagyis a Kihívás Napja. 2019-ben május 29-én tartják a nemzetközi programot. A kihívás napi kerékpározás célja, hogy a nap 24 órájában legalább 1 páros mindig úton legyen. A rajt és a cél is a Közösségek Házában (Sétáló utca 8.) lesz. A szervezők minden esetben csak párokat indítanak, az első kerekesek 29-én 0 órakor rajtolnak. Éjszaka csak Halas és Pirtó között lehet közlekedni, napközben 6 és 19 óra között már más távokra is lehet nevezni. Át lehet tekerni  Harkakötöny, Kiskunmajsa, Kecel, Jánoshalma, Kunfehértó, Zsana, Balotaszállás irányába is, de akár egy Olajosok-úti körre is lehet jelentkezni.

További információ és jelentkezés Király Gábornál, elérhetőség: +36 70 385-5231.

Már lehet jelentkezni az 5. Éjszakai Kispályás Amatőr Focikupára. Május 29-én 18 órától a Bibó István Gimnázium Horváth István Sportcsarnoka ad otthont a mérkőzéseknek. Már várják az 5 + 1 fős csapatok jelentkezését, a részvétel ingyenes. A meccsek pontos lebonyolítása és időtartama függ a jelentkező csapatok számától, ezért a szervezők kérik a focizni vágyókat, hogy legkésőbb május 26-ig jelentkezzenek a megadott elérhetőségek egyikén. A megadott időpont utáni jelentkezéseket nem biztos, hogy el tudják már fogadni. Az első három csapat díjazásban részesül. Jelentkezni Rajcsány Bettinél az alábbi elérhetőségeken, május 26-ig lehet, (csapatnév, csapatkapitány neve, telefonszám, e-mail cím megadása kötelező):

Tel.: +36 70 385-5019

E-mail: halasmediakft@gmail.com

Kiskunhalason további sportprogramokra a kihívás napi héten még lehet számítani. Június 1-én szombaton Városi Gyermek- és Sportnap lesz a főtéren. Színpadon láthatják a Maminbaba csapatát, a Halas Fitness Egyesület és a GrandUp Kids növendékeit majd zumbázhatnak egyet Adrival és a csajokkal. 14,30 órától törölköző, polifoam és vizes palack használata szinte kötelező, mert Rubint Réka egy fergeteges Alakreform edzéssel érkezik Kiskunhalas főterére, hogy megmozgassa a város lakosságát.