Gőzerővel készül és előre tekint a KFC U19-es csapata (galéria)
Sport

Gőzerővel készül és előre tekint a KFC U19-es csapata (galéria)

Három és fél évtized után ünnepelhetett volna újra megyebajnoki címet a Kiskunhalasi FC utánpótlása, de a koronavírus miatti veszélyhelyzet okán véget ért a bajnokság és az enyhüléssel sincs folytatás. Az U19-es keret ezzel együtt inkább előre tekint, 15-18 fővel edzéseken vesz részt, élvezi a focit, a játék örömét. 

Tizennégy forduló után 6 pont előnnyel állni a bajnoki tabella élén úgy, hogy a második helyen álló ellenfél eggyel több meccset játszott, a jövőre nézve felettébb kedvező konstelláció. Március 14-én, a Kalocsai Méhecskék elleni döntetlennel zárta az idei szezont az első helyen állva a Kiskunhalasi FC U19-es csapata. Utána következett a koronavírus miatti szünet, majd a bajnokság beszüntetése úgy, hogy nem hírdettek eredményt, nem osztottak érmeket. Érthető Kuhn Róbert tanítványainak elkeseredése, ugyanis 35 év után nyerhetett volna újra megyebajnoki címet az egyesület. Ráadásul lendületben voltak, már az első évben is volt egy nagy menetelésük, de a munka idénre érett be.

Joggal érezhetik úgy, hogy valamit elvettek tőlük. Mindezekkel együtt a fiúk fegyelmezettek és az edzést, a munkát választották. Annál is inkább, mert az elmúlt szűk két hónapban ebben nem lehetett részük így, közösen. A Bundzsák Dezső Sportközpontban egy harapós, jó kedélyű csapattal találkoztam, amely elszánt a jövőre nézve. Kuhn Róbert most Ács Gergelyre bízta az edzések irányítását, a fiatal játékos pedig a jelek szerint ügyesen  teszi a dolgát. A következi idényben nyilván újra megpróbálják, bár többeknek ez volt az utolsó nagy lehetősége ebben a korosztályban. Ők pedig már feljebb bizonyíthatnak majd.