Halasi elismerések a díjugrató közgyűlésen
Sport

Halasi elismerések a díjugrató közgyűlésen

Kiskunhalason a Hirling József Lovasparkban tartotta szombaton délután országos évértékelő közgyűlését a Díjugrató Szakbizottság. A városunkban sportoló lovasok és sportvezetők  minden évben érintettek a díjazás napirendi pontnál. Így volt az idén is. Weinhardt Virág, Fazekas István és Füzér Gábor is elismerésben részesültek.

A Hirling József Lovasparkban már többször tartotta közgyűlését a Díjugrató Szakbizottság. Január 18-án délután zsúfolásig megtelt a pálya VIP épülete az idei közgyűlésen. Több napirendi pontban is érintettek voltak halasiak.

Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) kétszer is díjat kapott elmúlt évi eredményessége miatt

Szombaton három halasi lovas kapott elismerést a közgyűlésen. A fiatal lovas ranglistán 2019-ben Weinhardt Virág a Kiskunhalasi LTSE sportolója 3. lett a végelszámolásban, amiért ajándékutalványt kapott. Ugyancsak díjazták a 2019. évben kimagasló nemzetközi eredményei miatt Weinhardt Virágot csapattársaival együtt.

A közgyűlésen több témakörben is szavaztak a díjugratók

A felnőtteknél az Athéni CSIO5*-W, Nemzetek díja 4. helyezett csapatában vett részt Fazekas István (Határőr Dózse SE), aki a Hirling József Lovasparkban készül versenyeire egész évben. Az Athénban elért eredményért külön díjazták Fazekas Istvánt. Az utánpótlás válogatott sikeres nemzetközi szereplésében csapatvezetőként résztvevő Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) szintén díjat kapott.

Az elnökség bal szélén Juhász Tibor

Juhász Tibor, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja több napirendi pont felelős előadójaként szerepelt. Megtudtuk tőle, hogy az idei verseny programok ismertetésénél, hogy Kiskunhalason az országos és a regionális lovas versenyek megrendezése mellett május 1-3 között CSI** minősítésű nemzetközi díjugrató versenyt láthat a Hirling József Lovaspark közönsége. A közgyűlést követően kerül sor a lovas bálra, ahol kifejezetten halasi lovas sportolók elismerésére kerül sor, amelyről vasárnap számol be hírportálunk.

Rémi Gábor az FCA CEE Fiat Magyarország KFT. vezetőjeként kapott díjat, aki a magyar bajnokság mellett a halasi versenyeket is támogatta

Az eseményekről a Halas Televízió a híradójában és sporthíradójában is beszámol majd, csak úgy a szerdán megjelenő Halasi Tükör.

Szöveg: Kovács Iván, fotók: Hajdu Krisztina