Halasi érmek a Kettlebell Országos Bajnokságon (galéria)
Sport

Halasi érmek a Kettlebell Országos Bajnokságon (galéria)

Hangulatos országos bajnokságot rendezett a Hard Work Crosstraining a hétvégén Kiskunhalason, a Bundzsák Dezső Sportközpontban található edzőteremben. Suhajda Laca és csapata remek házigazdának bizonyult, ráadásul a hazai versenyzők aranyérmeket nyertek. A sikerek mögött komoly teljesítmény, erő, kitartás és akarat van.

Második napjához érkezett a Kettlebell Országos Bajnokság. A kiskunhalasi Hard Work Crosstraining edzőtermében délelőtt tíz órától kezdődtek a küzdelmek, több kategóriában és különböző súlyú eszközökkel. Vasárnap már a legkisebbek is lehetőséget kaptak, az ifjú hölgyek és urak pedig már rutinosan bánnak a szerrel. Az alma nem esett messze a fájától, ez igaz Suhajda Annára is, aki édesapja, Suhajda Laca nyomdokain lépked. Anna 30 perc alatt a 4 kilós eszközzel 659 ismétlést végzett, ezzel országos bajnoki címet nyert.

Gál Péter is remek teljesítményt nyújtott. Peti rutinos versenyzőnek számít, jerk 20 kilogrammban állt rajthoz. Ezúttal 550 alkalommal emelte fej fölé a szert, így ő is aranyérmes lett. Az utolsó versenyszámban két kiskunhalasi hölgyért szoríthattunk. Suba Viktoria half snetch 12 kilogrammban, míg Madaras Anna hosszú ciklus 12 kilogrammban versenyzett. Nekik is fél óra volt a penzum, ami nem akármilyen koncentrációt, erőt, kitartást igényel. Viktória 462-ig jutott, míg Anna 421 alkalommal emelte magasba a 12 kilós kettlebellt. Mindkettejük jutalma aranyérem volt. A halasiak remek házigazdának bizonyult, igazi csapatként, közösségként szervezték meg az országos bajnokságot.