Halasi érmek a tánc MB-on
Sport

Halasi érmek a tánc MB-on

Az elmúlt két hétvégén tartotta lázban a honi verseny táncsport szereplőit és rajongóit a magyar bajnokság alakulása latin, standard és tíztánc kategóriákban. A halasi székhelyű Stúdió 2000 TSE évek óta érdekelt a táncsport legnagyobb érdeklődéssel várt hazai megméretésén. Juhász Ágnes, a klub művészeti vezetője összesített eredménnyel kereste meg szerkesztőségünket, amelyben dobogós és értékes pontszerző helyekkel büszkélkedhetnek a halasi párosok.

A pro urbe díjas Stúdió 2000 TSE a hazai élmezőnybe tartozik versenytáncban. A különböző kategóriájú bajnokságokban, a ranglista és klubközi versenyeken évről-évre jól szerepelnek a halasiak, sőt válogatott párosokat is adnak a magyar táncsportnak. Juhász Ágnes művészeti vezető tisztes helytállásról számolt be az elmúlt két hétvégén Szigetszentmiklóson rendezett magyar bajnoki szereplésekről.

Szabó Ádám és Fábián Anna páros

"Minden év máshogy alakul, de az idén is jöttek szép eredmények a magyar bajnokságon - mondta a klubvezető. A dobogós helyezésekkel kezdem. A február 4-5-i  szakaszban  Néber Árpád és Iszlatity Kinga a latin kűr MB-on 3. helyet értek el. Egy héttel később a Krizmanics Ferenc és Máriné Patton Klára kettős 2. helyet, a Szabó Ádám és Fábián Anna páros 3. helyet szereztek a senior II. latin MB kategóriában. Lett még egy ezüstös helyünk a senior I. latinosoknál Szöllősi Jenő és Darvasi Gabriella remek szereplésének köszönhetően."

Krizmanics Ferenc és Máriné Patton Klára kettős a képen egy nemzetközi kör eredményhirdetésén láthatók, ahol a 4. helyen végeztek.

A művészeti vezető elmondta, hogy a válogatottnak is adnak párosokat. Így a nemzeti színeket viselheti válogatottként az idén Krizmanics Ferenc - Máriné Patton Klára, Szöllősi Jenő – Darvasi Gabriella és Szabó Ádám - Fábián Anna. Az egyesület kérvényezte továbbá Miha Zerjav és Karcagi Laura valamint Horváth Soma és Hajnal Regina válogatottba kerülését. Ők dobogó esélyesek voltak, de betegség miatt nem tudtak részt venni a tíztánc magyar bajnokságban.

A klub táncosainak további helyezései a magyar bajnokságon. Oláh Regő – Horváth Léna első magyar bajnokságukon junior I korosztályban a latin elődöntőbe jutottak. Eszter Ákos- Sütő Csilla a 36. helyen végeztek a latin MB kategóriában. Szőnyi Balázs – Kovács Anna 30 . helyet szereztek. Horváth Soma és Hajnal Regina 10. helyen végeztek a latin MB kategóriában. A standard osztályban a Szabó Ádám és Fábián Anna kettős lett 7.

Juhász Ágnes a végén hozzátette, hogy az idén is megrendezik a hagyományos táncgálát, így hazai közönség előtt is bemutatkozhatnak a klub táncosai. A rendezvényt május 26-án tartják, amelynek részleteiről később adnak tájékoztatást.

A képek forrása Stúdió 2000 TSE