Halasi győzelmek a lovasparkban
Sport

Halasi győzelmek a lovasparkban

Kétnapos országos minősítő és felkészítő díjugrató versenynek adott otthont az elmúlt hétvégén a Hilring József Lovaspark. A szombati versenynapon négy számban is első helyezést értek el a kiskunhalasi lovasok. A versenyek folytatódnak a lovasparkban. Két hét múlva ismét minősülhetnek majd lovasok a halasi lovasbázison.

Tizenhét versenyszámban, több mint százharminc startot láthatott a közönség a Hirling József Lovaspark füves arénájában az elmúlt hétvégén. A felkészítő versenyek mellett 125 cm-es magasságú akadályok leküzdéséig is eljutottak a díjugratók a különböző versenyszámokban.

Kovácsné Vetró Adrienn Ravellel duplázott

Szombaton a 100 cm nyitott versenyszámban, amelyet ideális időre rendeztek érkezett az első hazai siker.  Szőke Viktor (Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület) Tarento nyergében hozta az első helyet. Aztán Kovácsné Vetró Adrienn (Határőr Dózsa SE) Ravel nevű lovával nyerte meg a 105 cm versenyszámot, amit időre rendeztek. A dózsás versenyzőnő utána a 110 cm-es magasságú számban sem talált legyőzőre. Ravellel ismét első helyen végeztek az időre folyó körben.

Fodor Gábor és Rádiháza Garnier a díjátadáson

A legnehezebb, 125 cm-es magasságú akadályokkal nehezített pályán, a szombati nap utolsó körében Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) E-Inception nevű lovával (címképen ugrás közben) nyert, a 3. helyen szintén egy helyi lovas végzett. Fodor Gábor, az Equirria Lovas Klub díjugratója Rádiháza Garnier nyergében zsebelte be a bronzérmes helyezést.

Nagy Sándor veszi át a győztesnek járó díjat

A halasi lovasbarátok még ebben a hónapban újabb versenyen biztathatják a díjugratókat. Július utolsó hétvégéjén (július 25-26) országos minősítő + felkészítő díjugrató verseny helyszíne lesz a Hirling József Lovaspark.

Képek: Gudmon Kata