Halasi ötlet, a Kalocsa ellen öt lett (galéria)
Sport

Halasi ötlet, a Kalocsa ellen öt lett (galéria)

Kiütéses győzelmet aratott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Kalocsa elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A halasiak az edzőváltás után felszívták magukat, nagyon akartak és csapatként ezúttal remekül működtek. Bár a győzelem mind a benevezett 18 labdarúgóé, a keretet felkészítő Csáki Róberté és Nagy Attiláé, de Sorin mesternégyese mindenképpen kiemelést érdemel. 

Kiütés bizony viszket és néha nagyon fáj. Valószínűleg ezt érezhetik most a kalocsai focisták, miután bajnoki labdarúgó-mérkőzésen 5-0 arányú vereséget szenvedte a Faddikorr-Kiskunhalasi FC otthonában. A halasiaknál a napokban edzőváltás történt, Márton Zsoltot (aki egyébként itt volt a szombati meccsen a lelátón) Stetakovic Marinko váltotta. A horvát edző elfoglaltsága miatt ezúttal két játékos, Csáki Róbert és Nagy Attila kapta feladatul a felkészítést, meccselést. Nos, Attila a pályáról, míg Robi a kispadról irányította a csapatot, nem is akárhogyan. 

A halasiak szemmel nagy akarattal kezdték a meccset, ennek a 7. percben meg is lett az eredménye. Willy beadásszerű lövése Sorint találta meg a büntetőterületen belül, a halasiak csatára nagyon bevágta. Még ki sem heverhették a kalocsaiak a gól okozta sokkot, amikor Sorin mindenkit elfektetve szerezte meg a második gólját. Ekkor a 20. percben jártunk. Úgy tűnt, a jó felfogásban játszó hazaiak csapatként is jól működtek, mindenki hozzátette a maga részét. Ilyen volt Gerner Dániel is, akinek két hatalmas bravúrja vette el a kedvét a vendégeknek. A KFC a szünetben magabiztosan vezetett és ami ettől is fontosabb, nem kapott gólt, 

A szünet után sem változott a játék képe. A kalocsaiak becsülettel tették a dolgukat, de mintha elfogyott volna a hitük és az önbizalmuk. A szerencse is elpártolt tőlük, ráadásul egy rendkívül motivált KFC ellen kellett volna focizniuk. Ami a négy héttel ezelőtti kupameccsen a vendégek mellett volt, az most hozzánk került. A 74. percben folytatódott Sorin parádéja, a halasiak számára hihetetlen 3-0 állt a jegyzőkönyvben. Volt olyan pillanat, hogy felmerült, Sorin pihent kap és lecserélik. Szerencsére nem így történt és egy kapu előtti kavarodás után megszerezte csapata és saját negyedik gólját is. Ha már szóba kerültek a cserék, ők is hozzá tudtak tenni a játékhoz. Fenyvesi Kristóf még gólt is lőhetett volna, de bravúrral védett a kalocsai kapus. És még nem volt vége. A hosszabbítás percében egy szabadrúgásból Brindza Tamás lőtt szépségdíjas volt. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kalocsa 5-0.  Stetakovic Marinko (aki telefonon folyamatosan informálódott a meccsről) kedden veszi át a csapat irányítását, biztosak lehetünk benne, egy jókedvű öltözőben. A KFC ma remek teljesítmény nyújtott, minden csapatrészben felülmúlta ellenfelét. Érdemes lesz megnézni kedden este a Sportmagazinban a találkozó összefoglalóját.