Halasi sikerek az Alföldi Régió mezeifutó-versenyén (galéria)
Sport

Halasi sikerek az Alföldi Régió mezeifutó-versenyén (galéria)

Két megye, Bács-Kiskun és Csongrád utánpótláskorú atlétái mérték össze erejüket az Alföldi Régió mezeifutó-versenyén. A házigazda a Kiskunhalasi Atlétikai Club volt, amelynek versenyzői, iskoláik színeiben szép eredményeket értek el a több mint száz főt felvonultató mezőnyben.

A szeles időjárás, a csepegő eső sem szegte kedvét azoknak az utánpótláskorú versenyzőknek, akik szerdán délután rajthoz álltak a Bundzsák Dezső Sportközpontban megrendezett mezeifutó megméretésen. Az Alföldi Régióban ezúttal Bács-Kiskun és Csongrád megye képviseltette magát, több mint száz résztvevővel. Szloboda Mihály régiófelelős tájékoztatása szerint a Sport XXI Program keretein belül U9-es, U11-es és U13-as korosztályban, 4x250 méteres váltóban, 1500 és 2400 méteres távokon szerepeltek a versenyzők. 

A U9-es korosztályban hat váltó szerepelt és valamennyi résztvevő aranyérmet kapott. Az U11-es korosztályban, a csapatversenyben a Központi Református Iskola szerezte meg a harmadik helyet. Az U13-as korosztályban a lányoknál három halasi lány végzett érmes helyen: Kiss Anna volt az első, megelőzve Varga Médeát és Nagy Csengét. Ők hárman a jászszentlászlói iskola, illetve a Szilády Áron Református Gimnázium tanulói. A fiúknál Kaszap Bence (Szent József) volt a bajnok, csapatban pedig a Felsővárosi Általános Iskola szerezte meg a harmadik helyet. (Képes összefoglaló a Sportmagazinban és a jövő szerdai Halasi Tükörben.)