Halasiakkal magyar bajnok Bács-megye
Sport

Halasiakkal magyar bajnok Bács-megye

Fantasztikus megyei és halasi lovas bravúr Budapesten, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. A pénteki nap utolsó versenyszámában, a felnőtt egyéni középdöntőben, egyben felnőtt csapatverseny véghajrájában Bács-Kiskun megye együttese magabiztosan győzött. A megyei csapat kiskunhalasi lovasokból állt. 2018 felnőtt díjugrató csapatbajnoka Weinhardt Virág (Chiclana), Fazekas István (Walter), Füzér Gábor (J'Taime) és Füzér Flóra (Jethro), csapatvezető Béressy Krisztián (címkép: Hajdu Krisztina).

Kicsivel délután három óra után került sor Budapesten a Nemzeti Lovardában a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság felnőtt egyéni középdöntőjére, egyben felnőtt csapatverseny véghajrájára. A négyfős bács-kiskun megyei együttes az első forduló után a hatodik helyen állt. Az első hat csapat azonban minimális, egy hibaponton belül állt. Végül koncentrált versenyzéssel, nagyszerű eredmény született, mert Bács-Kiskun megye csapata megnyerte 2018 magyar bajnoki címét a felnőtteknél.

Weinhardt Virág dupla hibátlant ment Chiclana-val (fotó Hajdu Krisztina)

Az együttes legjobb teljesítményét Weinhardt Virág Chiclana (Kiskunhalasi LTSE) nyergében érte el dupla hibátlannal, aki a következőket nyilatkozta. A célom az volt, hogy minél pontosabban menjünk Chiclana-val a csapatért, ami az egyéni versenyt is jelentette. Nagyom meleg volt ma és éreztem a lovon, hogy sokat kivett belőle a hőség és a feladat. Hűtöttem, sétáltunk és a boxban a relaxálás is jól sikerült. Folyamatosan figyeltem, segítettem. Tapasztalt lovam jól alkalmazkodott a rendkívüli körülményekhez, amit a második fordulóban is hibátlan teljesítményünk igazolt. Nagyon örültem és az egész csapat nagyon együtt volt. Fazekas István (Határőr Dózsa SE) és edzőm Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) is jót mentek, ahogy negyedik csapattagunk Füzér Flóra (Kiskunhalasi LTSE) is helytállt. Győztünk. Leírhatatlan érzés. Az egyéni döntőt a második helyről kezdem.

Fazekas István Cessnával az akadály felett (fotó: Hajdu Krisztina)

Fazekas István szintén remek formát mutatott. A számban Cessnával második lett és Walterral is kiválóan  ment. A forduló utolsó csapat indulójaként az egész együttes egyként szorított neki és megcsinálta a hibátlant. A Dózsás sportoló ezt mondta: A taktika egyszerű volt. A kevesebb hiba, az jobb pozíció. Az első forduló vadászlovaglása után hatodikak voltunk, de minimális különbség alakult ki az elején. Cessna ugyan jobb eredményt ért el, de a továbbiakban Walterrel megyünk az egyéniért. Hetek óta jó formában van és a ránk váró feladatban jobbak az esélyei. Weinhardt Virág és Füzér Gábor csapattársammal nagyon jó pozícióban a legjobbak között várjuk a vasárnapi egyéni döntőt. A csapatelsőség nagyon feldobott minket, sokan gratuláltak és a megyei, de különösen a halasi lovassportnak nagyon jól jött ez a bajnoki cím.

Középen, a dobogó legtetején, a győztes Bács-Kiskun megye csapata (Fotó: Hajdu Krisztina)

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság kétfordulós felnőtt egyéni döntőjére vasárnap délután négy órakor kerül sor. Van kikért szorítani a halasi lovas barátoknak. Hajrá halasi lovasok!

Képek: Hajdu Krisztina