Három gól és pont, hajrá Halas! (galéria)
Sport

Három gól és pont, hajrá Halas! (galéria)

Huszonnyolc perc alatt már 3-0-ra vezetett a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a dobogóra is esélyes Kiskunfélegyháza ellen a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombat délután mérkőzésén. A KFC elkapta a fonalat az elején, de a félegyháziak edzője, Koncz Zsolt becserélte magát és attól kezdve más volt a vendégek játéka. A halasiak nagyot küzdve és azért még néhány helyzetet kidolgozva megérdemelten tartották itthon a három pontot.


Kár, hogy a nyárias idő ellenére csak nagyon kevesen láthatták a Faddikorr-Kiskunhalasi FC Kiskunfélegyháza elleni mérkőzését és remek győzelmét. Ősszel idegenben egyetlen góllal nyert az akkori hazai csapat. A Bundzsák Dezső Sportközpontban főként a vendégek drukkerei voltak hangosak pláne az első 28 percben, de akkor a kispadhoz csatlakozva övéiknek kiabáltak ébresztőt. Ennek oka pedig három halasi gól. Az elsőt szinte kiverekedte magának a mostanában ügyeletes góllövővé előlépő Dordevic a 4. perben. Ebből még fel sem ocsúdhattak a félegyháziak, amikor a 21. percben a kapusról kipattanó labdát Peic küldte a hálóba. A hazai varázslat a 28. percben folytatódott, ekkor Barta Mihály vette be a kaput. Óriási öröm volt a halasi oldalon. Az is beszédtémát jelentett a nézők között, hogy csúnya fekete füstöt eregetett a sportpálya központi épületének kéménye.

Ezt már Koncz Zsolt edző sem nézte tétlenül és becserélte saját magát. Ennek eredményeként teljesen más Kiskunfélegyházát láthattunk. A 34. percben egy remek szabadrúgásgóllal mutatta meg a nem sokkal korábban beszálló tréner, hogy nincs lefutva még a meccs. A hátralévő 11 percben két óriási bravúrt mutatott be a halasi kapus, Borka Barnabás, a legjobbkor jött hazai szempontból a szünet. A térfélcsere után ismét a félegyháziak léptek fel támadólag és ez már a 48. percben góllá érett. A KFC kispadja szabálytalanságot reklamált, de a bíró nem változtatott és megadta a gólt. Ahogy az egyik halasi néző megfogalmazta, sütős percek vártak a Kiskunhalasra. A mieink hajtottak, akartak, foggal-körömmel próbálták őrizni az előnyüket. Szükség volt Borka Barnabásra, aki többször nehéz helyzetben tisztázott.

Voltak sárgalapok, Dordevic gólt szerezhetett volna, nem maradtak el a kemény belépők, a vitás szituációk, izgalmas és változatos meccset láthattak a szurkolók. A 4 perces ráadásban sem változott az eredmény, a halasiak szenzációs győzelmet arattak és két pontra megközelítették a negyedik félegyháziakat. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kiskunfélegyháza 3-2. Amit a sors korábban többször elvett a mieinktől, azt most visszaadta, de a KFC is mindent megtett a győzelemért.