Három halasi csapat jutott be az országos döntőbe (galéria)
Sport

Három halasi csapat jutott be az országos döntőbe (galéria)

A tavalyi sikeres rendezést követően idén is a Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája a torna diákolimpia B-kategória országos elődöntőjének. Huszonkét csapat versenget egymással, három korcsoportban több mint 220 tornász mutatta be gyakorlatait. A házigazda jól vette az akadályt, mindhárom csapata továbbjutott az országos döntőbe.

Ismét a Fazekas Mihály Általános Iskola volt a házigazdája torna diákolimpia egyik országos elődöntőjének. A halasiak egy évvel ezelőtt már levezényeltek egy rangos megméretést, most is hasonlóra készültek. Huszonkét csapat, több mint 30 egyéni versenyző, több mint 220 fiatal mutathatta be gyakorlatait. A verseny rangját mutatja, hogy a pontozóbírók között volt dr. Vígh László, a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán edzője, Babos Ádám, világkupa 4. helyezett tornász és dr. Gyulai Gergely, a Testnevelési Egyetem docense is. A tornászokat Kárász Péter igazgató köszöntötte.

Az I. korcsoportban a Fazekas Mihály Általános Iskola csapata (Majoros Máté, Szántó Lóránt, Macska Szabolcs, Máriás Gábor, Jakab Zoltán Tamás, Suba István László) a 6. helyen végzett és továbbjutott az országos döntőbe, A II. korcsoportban a Tislér Bence, Kajdocsi Noel, Bozóki Dániel, Juhász Ádám alkotta halasi csapat az 5. helyet szerezte meg, így ez a válogatott is ott lehet majd az országos fináléban. A III-IV. korcsoportban a Fazekas (Ádám Levente, Macska Dominik, Máté Koppány, Tóth Péter, Vidra Dániel, Mádai Gellért) a 4. helyet szerezte meg, amely továbbjutó. A halasiakat Tóth Péter, Tóth István és Mészáros Csaba készítette fel a versenyre.