Három hazai csapat a Szilády-Déli Városkapu Kupán (galéria)
Sport

Három hazai csapat a Szilády-Déli Városkapu Kupán (galéria)

Eredetileg két halasi csapat indult volna a VII. Szilády-Déli Városkapu Kupán, ám a Kinderball nem érkezett meg, így Bisztrovics Róbert és Rencsár József edző gyorsan csinált egy harmadik válogatottat is. A műfüves tornán szépen helytálltak a sziládysok, a győzelmet nagy csatában az SC Hírös-Ép szerezte meg a LUA Baja előtt. 

Hetedik alkalommal szervezte meg a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület és a Szilády RFC a Szilády-Déli Városkapu Kupát, amely a 2007-es korosztály számára kínált megméretési lehetőséget. Nem jól indult a nap a Buborékban, ugyanis a Kinderball nem érkezett meg, így az eredetileg kettéosztott sziládys keretet tovább bontotta a két edző, Bisztrovics Róbert és Rencsár József. Az FK Bajsa, az UFC Kecskemét, a LUA Baja, az SC Hírös-Ép Kecskemét és a Kiskunmajsa mellett a Szilády RFC, a Szilády kék és a Szilády sárga szerepelt a kupán.

Ez nyilván behatárolta a hazai lehetőségeket, de mint a trénerek elmondták, a lényeg az volt, hogy minél többen kapjanak játéklehetőséget. Ezzel éltek is a mérkőzések során. A halasi fiatalok nem okoztak csalódást, nyilván egy erős kerettel még jobb eredményt érhettek volna el, de itt most nem ez volt az elsődleges cél. Az összesítésben végül a Szilády kék volt az ötödik, a Szilády sárga a hatodik, míg a Szilády RFC a nyolcadik helyen zárt.  A legjobb játékosként Dömötör Andor került be a torna All Star csapatába.

A döntőbe aztán az SC Hírös-Ép és a LUA Baja került. Jó meccset játszott a két csapat, mindkét oldalon láthattunk nagyon szép megoldásokat. A kecskemétieknek több helyzete volt, ez egy mintaszerű támadás végén érett góllá. Mint később kiderült, ez  volt a finálé döntő momentuma, így a kupa a megyeszékhelyre került. A harmadik helyet az UFC szerezte meg. A díjakat Bíró Anikó, a névadó szponzor ügyvezetője adta át. A következő hétvége sem marad foci nélkül a Buborékban, szombaton rendezik meg a szezon utolsó tornáját, a VII. Szilády-KIE Kupát.