Három úszóérem a Bácsvíz Kupáról
Sport

Három úszóérem a Bácsvíz Kupáról

Három éremmel és öt egyéni csúccsal utazhattak haza Kecskemétről, a Bácsvíz Kupáról a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzői. Csontos Kristóf tanítványai, Paplogó Hunor és Sörös Damján még három pontszerző helyet is szereztek. Hunornak mindhárom éremből jutott.

Kecskeméten, a Bácsvíz Kupa Országos Úszóversenyen szerepelt a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület  Paplogó Hunor, valamint Sörös Damján. Csontos Kristóf tanítványai 50-es távokon rajtoltak, és annak ellenére is jól teljesítettek, hogy hetente mindössze háromszor jártak át Kiskőrösre edzeni a helyi uszoda fejlesztési munkálatai miatt.

Paplogó Hunor egy teljes éremkollekcióval érkezett haza, Sörös Damján pedig 3 pontszerző helyezést gyűjtött be. Ráadásul a fiúk a 6 nevezett versenyszámukból 5 egyéni csúcsot is úsztak. Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Merkbau Kft. támogatásával készülő versenyzőink 3 dobogós és 3 pontszerző helyet szereztek. Szerencsére az úszócsapat felkészülése most már a halasi medencében folytatódhat tovább.

Eredmények:

PAPLOGÓ HUNOR (2011) 1 arany – 50m pillangó, 1 ezüst – 50m gyors, 1 bronz – 50m hát

SÖRÖS DAMJÁN (2011) 5. hely – 50m gyors, 50m hát, 6. hely – 50m mell