Hat halasi gól a csengődi hálóban (galéria)
Sport

Hat halasi gól a csengődi hálóban (galéria)

Egy szimpatikus, csupaszív ellenfelet győzött le nagy különbséggel a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén a Szilády RFC. A halasiak egy tartalékos Csengőd ellen léptek pályára, mint megtudtuk: a vendégek számára a legnagyobb örömet az jelenti, hogy egyáltalán létezik a csapat és pályára tud lépni.

Tizenhat éves fiatal és 47 éves rutinos játékos, aki alapból ugyan csatár, de a kényszerűség úgy hozta, hogy kapuba kellett állnia. A Csengőd volt az ellenfele a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Szilády RFC-nek. Szabad Zoltán, a vendégek alkalmi hálóőre elmondta, hogy szinte a semmiből jött létre a csapat a bajnoki rajt előtt egy hónappal. Barátjával együtt gondolták úgy, hogy mindenképpen kell egy csapat Csengődnek. Zoltán elmondta, többen sérülés miatt nem álltak rendelkezésre és volt, aki éppen dolgozott a mérkőzés időpontjában. - Játszani akarunk egy jót, tudjuk, hogy erősebb az ellenfél - mondta a rutinos labdarúgó. A Szilády is minimális cserével állt ki, de mindenképpen hozni akarta a kötelezőt.

A halasiak jobban kezdték a meccset, de sok hibva csúszott a játékba. A csengődiek lelkesen igyekeztek, de a 17. percben figyelmetlenek volt. Máté-Tóh Viktor szemfüles volt és gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, amely a vendégek kapujában kötött ki. Három perccel később Rencsár József fejesével már kétgólos volt az RFC előnye. Közben a vendégek is eljutottak a hazai kapu elé, sőt egy támadáson belül kétszer is a kapufa mentette meg a góltól a Sziládyt. A 24. percben Lavati Alex növelte a halasi előnyt, de erre Szili Gábor egyéni akciója végén volt a csengődieknek válasza. Negyvenöt perc után 3-1-re vezetett a Szilády.

A második félidő elején Máté-Tóth Viktor megduplázta góljainak számát, a halasiak szinte folyamatosan támadtak, de rengeteg hiba volt a játékukban. Ráadásul az alkalmi csengődi kapus, Szabad Zoltán mutatott be három-négy egészen nagy védést,  amiért a Szilády játékosai is sportszerű módon, elismerő szavakkal illették. A hajrában két  alkalommal viszont a hálóőr is tehetetlen volt, Urlauber Barnabás és Balázs László is tújárt az eszén. Magabiztos RFC-győzelem született, viszont dicséret illeti az ellenfelet is csupaszív, lelkes játékáért. Szilády RFC - Csengőd 6-1.