Hatos gólátlaggal indult a kispályás focibajnokság (galéria)
Sport

Hatos gólátlaggal indult a kispályás focibajnokság (galéria)

Kevesebb csapattal, de sok góllal rajtolt az idei Connextion Városi Teremlabdarúgó Bajnokság. Az első fordulóban kilenc mérkőzést rendeztek és 54 alkalommal zörrentek meg a hálók. A tavalyi bajnok Rose nagy csatában döntetlent harcolt ki a fiatal, gyors játékosokból álló Mappa Papír ellen, a Cel egyetlen góllal győzött, a TuTu foghíjas kerettel érkezett és súlyos vereséggel távozott.

Alaposan belekezdtek a játékosok az idei kispályás fociszezonba. A Connextion-bajnokságra idén a korábbiaktól kevesebb, összesen 18 csapat nevezett, az alapszakaszban három csoportban zajlanak a küzdelmek. Az első kört szombaton rendezték a Horváth István Sportcsarnokban, ahol délelőtt 11 órától kilenc meccset lehetett végignézni. Már az első négy találkozón 28 gól esett, ebből 11 a Rolló-Halas Balota és a Pelle DVK összecsapásán, ahol igen izgalmas és tüzes hangulatú volt a végjáték.

A tavalyi bajnok Rose nagyon megizzadt a fiatal, gyors játákosokból álló Mappa Papír ellen. Már 2-0-ra vezetet a Mappa az első félidő után, a szünet után gyorsan gólt szerzett Sorin, ezzel meccsben tartotta a címvédőt. A folytatásban megint a Mappa szerzett gólt, de két szép villanással egyenlített a Rose. A TuTu is esélyesnek számít, ám a New-Born Fc elleni meccsre igen foghíjas kerettel érkeztek. Ezt ki is használta, a sok helyzetet hozó találkozón a második húsz perc hajrájában alaposan kitömte ellenfelét a NB. Ők ezen a bajnokságon még sok csapat dolgát fogják megnehezíteni. A Cel egy góllal nyert, a Retro is hozta a kötelezőt, a nap zárómeccsén pedig a Tázlária kitömte a Sopit.

Eredmények: Connextion - Rongyász FC 4-0, Madosz - Szivacs FC 0-5, Totya Boltja - Csillagászok 8-0, Rolló-Halas Balota - Pelle DVK 6-5, Rose - Mappa Papír 3-3, TuTu - New-Born FC 1-7, Barta Motor - Cel FC 0-1, Retro - Petruzsa FC 2-0, Tázlária - Sopi 9-0. A bajnokság második fordulója vasárnap 11 órakor a Cel FC - Sopi mérkőzéssel indul.